Parada de 1 decembrie de la Cluj, un dezastru. Cum şi-au bătut joc jandarmii de Ziua Naţională. Imagini scandaloase

Parada de 1 decembrie de la Cluj a fost un dezastru anul acesta, după ce jandarmii s-au încurcat şi nu s-au putut sincroniza în timpul defilării.

01 dec. 2021, 17:52
Parada de 1 decembrie de la Cluj, un dezastru. Cum şi-au bătut joc jandarmii de Ziua Naţională. Imagini scandaloase

Parada de 1 decembrie de la Cluj, un dezastru. Jandarmii s-au făcut de râs la defilarea de Ziua Naţională a României.

Parada de 1 decembrie de la Cluj, un dezastru

În imaginile apărute în spaţiul public, se vede cum jandarmii nu se sincronizează aunci când salută, iar unii nici măcar nu ridică braţul. Plutonul de jandarmi a fost singurul care a fost dezorganizat la parada din Cluj Napoca.

După apariţia imaginilor, Jandarmeria Română îşi cere scuze public şi anunţă că va face verificări supra modului de selecție și de antrenament al militarilor care au făcut parte din acest pluton de defilare.

Citeşte şi Paradă cu 1.500 de militari de Ziua Naţională. România sărbătoreşte în pandemie 103 ani de la Marea Unire

„Ziua Națională este un moment important pe care-l tratăm cu seriozitate și solemnitatea cuvenită, iar astfel de momente, care denotă lipsa de pregătire, sunt de neacceptat”, anunță Jandarmeria.

1 decembrie este ZIUA NAŢIONALĂ a României şi are o însemnătate specială în societatea noastră. Totodată, această zi marchează un eveniment istoric foarte important: unirea Transilvaniei cu România, în anul 1918. În această zi, românii de pretutindeni sărbătoresc pe stradă, la paradele militare din Alba-Iulie sau Bucureşti, ori acasă alături de cei dragi.

1 decembrie a fost adoptată ca ZIUA NAŢIONALĂ a României în anul 1990, fiind promulgată de fostul preşedinte Ion Iliescu şi publicată ulterior în Monitorul Oficial. Această dată marchează Unirea Transilvaniei cu România şi va rămâne una dintre cele mai importante pagini ale istoriei şi unităţii naţionale româneşti.

Citeşte şi Mesajul lui Mircea Geoană pentru români de 1 decembrie. „E nevoie să investim în acest viitor cu ancora puternică occidentală, dar care trebuie completat cu un proiect național”

https://www.youtube.com/watch?v=eak5_FlCCQ4&t=1s