Paradă militară de Ziua Franţei, la Paris. Preşedintele Emmanuel Macron, huiduit de câţiva protestatari pe Champs-Elysees

Mii de militari au participat la defilarea organizată duminică în centrul Parisului cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, la eveniment fiind prezenţi Emmanuel Macron, Angela Merkel, Jean-Claude Juncker şi vicepremierul britanic David Lidington. Evenimentul nu a fost lipsit de incidente. Preşedintele francez Emmanuel Macron a fost huiduit la începutul paradei. Huiduieli au putut fi auzite duminică în timp ce preşedintele francez se deplasa cu maşina pe bulevardul Champs-Elysees, înaintea paradei militare din Paris. Unii dintre protestatari au eliberat baloane galbene, simboluri ale mişcării de protest "vestele galbene", a transmis France 2.

14 iul. 2019, 08:52
Paradă militară de Ziua Franţei, la Paris. Preşedintele Emmanuel Macron, huiduit de câţiva protestatari pe Champs-Elysees

Cancelarul german Angela Merkel şi lideri europeni din Belgia, Estonia, Finlanda, Olanda şi Portugalia au fost oaspeţi de onoare duminică, la Paris, de Ziua Naţională a Franţei, la tradiţionala paradă militară de pe Champs-Elysée.

Militari din 10 ţări care fac parte din Iniţiativa Europeană de Intervenţie, inclusiv din Franţa şi Germania, au participat la defilare.

Circa 500 de militari din Brigada comună franco-germană au defila la paradă, alături de un contingent spaniol revenit dintr-o misiune UE de pregătire în Mali.