Paranoia lui Putin a atins cote îngrijorătoare. Nu mai iese din buncărul său şi nu mai primeşte vizite

În timp ce războiul din Ucraina este deja în a treia lună, iar sancţiunile împotriva Rusiei se strâng de la o zi la alta, Vladimir Putin pare din ce în ce mai preucopat de securitatea sa, o mulţime de zvonuri indicând faptul că înalţi ofiţeri ai armatei ruse şi chiar foşi conducători ai KGB ar vrea să-l elimine pe preşedintele rus.

22 mai 2022, 13:06
Paranoia lui Putin a atins cote îngrijorătoare. Nu mai iese din buncărul său şi nu mai primeşte vizite

În plină invazie în Ucraina, Putin nici măcar nu se mai aventurează pe drumul spre Kremlin, preferă să rămână în buncărul lui de lux, care nu este altceva decât o vilă galbenă, casa lui de vară de pe proprietatea Novo-Ogaryovo, o suburbie exclusivistă, populată numai cu staruri rock și oligarhi și aflată undeva la vest de Moscova. Puțini oameni îl vizitează acolo, preşedintele Rusiei fiind izolat de lume aproape în totalitate.

În casa lui imensă, ticsită cu tehnologie de ultimă oră și tot confortul posibil și imposibil, are la dispoziție echipe de angajați, care îi îndeplinesc orice dorință 24 de ore din 24. Astfel, există bodyguarzi oricând pregătiți pentru a interveni în orice situaţie, mai multe persoane care îi gustă mâncarea, menajere și tot felul de alți subalterni care au grijă de el și invitații lui tot mai puțini în ultima vreme, de la miniștri de top, consilieri la medici și ajutoare de tot felul, scrie Okmagazine.

Pandemia l-a schimbat pe Putin în privința socializării și lucrurile au rămas la fel chiar și acum, după ce pericolul de-a contacta virusul este mai scăzut. Programul zilnic al liderului politic începe târziu, pentru că nu se trezește niciodată la primele ore ale dimineții, înoată, după care începe să lucreze. Nu are încredere în internet, așa că insistă să fie informat cu privire la situația națională și internațională pe hârtie.

Citeşte şi: Mesajul sfâşietor al unui soldat ucrainean din uzina Azovstal, înainte să se predea: „Asta-i tot. Vă mulţumesc din adăposturile Azovstalului, locul morţii şi al vieţii mele!”

De când a început războiul, rapoartele militare au prioritate, după care documentele provenite de la Serviciile Secrete sunt prezentate laolaltă cu informările cu privire la ce se întâmplă în Rusia, cu oligarhii lui, dușmanii pe care consideră că-i are. După ce este informat complet decide cu cine vrea să vorbescă. Preferă conferințele video în detrimentul întâlnirilor față în față.

Putin n-are experiență militară și gândește atacurile împotriva ucrainenilor aproape numai singur, ceea ce este o greșeală în sine. În ciuda rezistenței lui Zelenski, președintele rus trebuie să prezinte “operațiunea specială” din Ucraina ca pe o victorie. Însă timpul este împotriva lui Putin. În octombrie împlinește 70 de ani și sănătatea îi este clar afectată. Se zvonește că suferă de Parkinson sau cancer la tiroidă sau de sânge, iar situația în care se află în momentul de față nu îi e deloc benefică.

Citeşte şi: Zelenski cere Occidentului lansatoare multiple de rachete şi susţine că Ucraina a „rupt coloana vertebrală” a armatei ruse