Parastas de un an de la moartea Regelui Mihai, la Mânăstirea Curtea de Argeş. Principele Nicolae a ajuns la slujbă

La Vechea Catedrală Episcopală şi Regală a Mânăstirii Curtea de Argeş a avut loc miercuri parastasul de pomenire la un an de la moartea  Regelui Mihai I. La slujbă au participat principesa Margareta, custodele Coroanei, şi principele Radu, dar şi principesa Elena şi soţul ei, Alexander Nixon, principesa Sofia şi principesa Maria. La mănăstire a ajuns şi principele Nicolae, însoţit de soţia sa, Alina. După slujbă, o rugăciune a fost rostită şi la mormântul Majestăţii Sale de la Curtea de Argeş.

05 dec. 2018, 04:28

Aproape întreaga familie regală a României a participat la parastasul de un an de la moartea regelui Mihai, organizat la Catedrala din Curtea de Argeş. Alături de custodele coroanei, Principesa Margareta s-a aflat principele Radu, dar și fiicele mai mici ale Regelui Mihai, Elena, Sofia și Maria.

Dacă la slujba de la Mănăstirea Curtea de Argeş au putut participa toţi cei care au dorit să-l comemoreze pe Rege, rugăciunea de la mormânt s-a desfăşurat privat, doar în prezenţa Familiei Regale.

Cu toate că a trecut un an de la moartea regelui, tensiunile din interiorul Casei Regală nu s-au stins. Cu puţin înaintea prânzului, la Vechea Catedrală Episcopală şi Regală a Mânăstirii Curtea de Argeş, a ajuns şi principele Nicolae, nepotul Regelui Mihai, însoţit de soţia sa, Alina. Principele Nicolae a venit ca simplu cetățean. La ieșirea din catedrală, Nicolae a declarat că revederea cu familia sa a fost emoționantă.

Regele Mihai I a încetat din viaţă, în 5 decembrie 2017, la ora 13.00, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia, fiind înmormântat în 16 decembrie.