Paraşutist de 19 ani, în stare gravă după ce a căzut în gol de la înălţime. Paraşuta nu s-a deschis

Un tânăr în vârstă de 19 ani a ajuns la spital în stare gravă după ce a efectuat un salt cu paraşuta şi, din primele informaţii, aceasta nu s-ar fi deschis. Tânărul era elev la Aeroclubul Târgu Mureş şi se află în comă.

24 mai 2022, 14:03
Paraşutist de 19 ani, în stare gravă după ce a căzut în gol de la înălţime. Paraşuta nu s-a deschis

Un tânăr în vârstă de 19 ani, paraşutist, a ajuns, marţi, la UPU SMURD Târgu Mureş în stare gravă după ce a efectuat un salt cu paraşuta şi, din primele informaţii, aceasta nu s-ar fi deschis, precizează surse medicale citate de Agerpres.

Băiatul făcea cursuri de parașutism la Aeroclubul Târgu Mureş și s-ar fi aflat la al doilea salt.

Surse din cadrul Aeroclubului Târgu Mureş au confirmat incidentul, însă nu au oferit niciun fel de detalii.

Coordonatorul UPU SMURD Mureș, Maria Salanța, a declarat că pacientul a fost dus la spital în comă profundă. Medicul a declarat însă că nu se poate face o prognoză fermă asupra evoluției pacientului.

„Este vorba de un pacient paraşutist. Are politraumatism, a fost intubat, e în comă indusă medicamentos, se află în curs de investigaţii în camera de reanimare. Din ce am înţeles de la cei de la faţa locului, nu s-ar fi deschis a doua paraşută.

Pacientul este în coma indusă medicamentos, este ventilat mecanic”, a declarat dr. Arhip Radu, de la SMURD Târgu Mureş.

Aeroclubul Mureş oferă cursuri si salturi in tandem, pentru cei care doresc să se licenţieze în domeniul paraşutismului sau doar pur şi simplu să aibă parte de adrenalină la maxim.

Materiale de care dispune Aeroclubul pe plan de parasutism – parasutele sunt de tip aripa de initiere, antrenament si performanta de tipuri: Manta, Solo, Pilot, ParaFoil.

Dispune de o sala de pliaj, o magazie de parasute, o baza sportiva pentru antrenamente specifice parasutismului, o groapa de nisip, etc.

La Aeroclubul Targu Mures pe plan de parasutism se pot face cursuri de initiere pentru tineri intre 16-22 de ani acestia beneficiind de cursuri-salturi gratuite ,se face o baza de selectie pentru includerea in lotul judetean , salturi in vederea cresterii performantelor competitionale si cursuri-salturi sub forma de contract – contra cost de initiere si in vederea licentierii pentru doritori.