Paraşutist MORT în Cluj: I s-a deschis accidental paraşuta de rezevă şi a fost tras afară din avion VIDEO

Un paraşutist (28 de ani) şi-a pierdut viaţa,sâmbătă, în timpul unui salt cu paraşuta pe aerodromul din Luncani, Cluj. Bărbatului i s-a deschis accidental paraşuta de rezevă şi a fost tras afară din avion. Fără să aibă o clipă în care să se poată salva, a căzut în gol de la 3.000 de metri.

15 oct. 2016, 10:36

UPDATE Poliţia Cluj a deschis, sâmbătă după-amiază, un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în cazul tânărului care a murit după ce a căzut cu paraşuta de la aproximativ 3.000 de metri altitudine, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Cluj, Daniel Graur, potrivit news.ro.

Paraşutistul care a murit, sâmbătă, în zona aerodromului Luncani, judeţul Cluj, Vlad Lupaş, avea 400 de salturi la activ, iar conform primelor informaţii se pare că paraşuta de rezervă i s-a deschis accidental în timp ce se afla în avion.

 

Instructorul de paraşutism Doru Baciu, care se afla în avion cu Vlad Lupaş, a declarat, sâmbătă, presei, că tânărul care a murit făcea paraşutism din anul 2010.

„Din 2010 s-a apucat şi avea circa 400 de salturi la activ. În timpul zborului de sâmbătă i s-a deschis paraşuta de rezervă pe nepregătite în timp ce se afla în avion, l-a atras afară şi s-a agăţat de aripa avionului. Cred că l-a depăşit situaţia. Paraşuta principală nu s-a deschis”, a spus Baciu.

Acesta a adăugat că, în urmă cu doi ani, a păţit un incident similar, dar a reuşit să se redreseze şi să ajungă cu bine la sol.

Vlad Lupaş este directorul comercial al lanţului de restaurante Salad Box.

Afacerea în conducerea căreia se afla Vlad Lupaş a fost demarată în 2012, printr-o investiţie iniţială de 25.000 de euro.
După doi ani de la inaugurarea primului restaurant Salad Box, proprietarii au deschis alte 25 de puncte în cele mai importante 13 oraşe din ţară, dar şi în centre comerciale din Budapesta şi Heilbronn, în Germania, cifra de afaceri anuală a ajungând la peste zece milioane de euro anul trecut.

Incidentul în urma căruia a murit Vlad Lupaş a avut loc sâmbătă, în jurul orei 11.00, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj. Tânărul se afla într-un avion al aerodromului din Luncani, judeţul Cluj, şi a sărit de la o înălţime de aproximativ 3.000 de metri, însă, din primele informaţii, paraşuta acestuia nu s-a deschis.

––––––––––––––––––––––––––

Un paraşutist sportiv a murit, sâmbătă, după ce a sărit din avion în timpul unui exercițiu și nu i s-a deschis parașuta. Incidentul a fost văzut de un trecător care a sunat la 112 şi a alertat autorităţile.

„Am fost sesizați că un parașutist a căzut undeva pe raza localității Luncani și a murit la impact. Tânărul are 28 de ani și e din Cluj-Napoca. E un parașutist amator. În urma cercetărilor, vom stabili cum s-a produs accidentul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Daniel Graur.

La rândul său, șeful Ambulanței Cluj, Horia Simu, a declarat că moartea parașutistului a survenit instantaneu la impactul cu solul, după ce, se pare, acestuia nu i s-a deschis parașuta.

Tânărul care şi-a pierdut viaţa este un om de afaceri.