Parcările marilor centre comerciale din Bucureşti ar putea fi folosite GRATUIT pe timpul nopţii

Parcările marilor centre comerciale din Sectorul 6 din Bucureşti ar putea fi folosite GRATUIT de şoferii care nu mai au unde să îşi lase maşinile, primarul Gabriel Mutu spunând că se află "în discuţii avansate" în acest sens cu supermarket-urile. 

22 dec. 2016, 15:24
Parcările marilor centre comerciale din Bucureşti ar putea fi folosite GRATUIT pe timpul nopţii

„Locurile de parcare reprezintă o problemă și în sectorul 6, ca în toată Capitala. În cele 6 luni au fost retrasate multe parcări de reședință. De asemenea, există discuții avansate cu marile centre comerciale din sector pentru a accesa peste noapte locurile lor de parcare”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu la bilanţul celor şase luni de mandat.

Pe raza Sectorului 6 sunt construite cele mai multe centre comerciale din Capitală, aici fiind deschise hipermarketurile Cora, Auchan, Carrefour dar şi supermarket-urile Kaufland şi Lidl care beneficiază de foarte multe locuri de parcare.

Mutu a adăugat că primăria Sectorului 6 intenționează să preia în administrare de la Apele Române zona de promenada și a peninsulei Lacul Morii. Acest proiect presupune transformarea într-o zonă de agrement, de interes pentru toți locuitorii Capitalei.

După acțiunile de curățare și salubrizare a Pasajului Lujerului, intenția administrației locale sector 6 este de a transforma acest pasaj într-un loc în care vor fi deschise targuri și expoziții permanente.

„Este un pasaj mare, amplasat într-un loc important, el nu trebuie să fie doar un loc de trecere, un culoar. În toata lumea, aceste pasaje au destinații turistice, artiștii cântă, desenează, pictează, găsim aici tarabe cu suveniruri, oamenii socializează, este o atmosferă de capitală europeană culturală. Așa îmi doresc să fie și la noi și va fi în curând”, a precizat Mutu. 

Cu ocazia bilanţului celor şase luni de mandat, edilul a precizat şi care este stadiul programului d ereabilitare termică,

„Peste 600 de asociații de proprietari din sector au depus, în prima sesiune de depunere, deschisă pentru 4 săptămâni, dosarele pentru reabilitarea termică a imobilelor. Pentru a susține acest proiect, administrația actuală a accesat un credit de 40 de milioane de euro, urmând ca mare parte din dosarele depuse sa fie constituite ca proiecte finanțabile din Programul Operațional Regional”, a explicat edilul.