Parchetul General a decis redeschiderea urmăririi penale a lui Traian Băsescu în dosarul cu Gabriela Firea

Parchetul General a decis redeschiderea urmăririi penale a fostului preşedinte Traian Băsescu în dosarul în care senatorul PSD, Gabriela Firea, îl acuza de şantaj, după ce procedura medierii dintre cei doi a eşuat. În acest sens, procurorului general Bogdan Licu a declarat, marţi, că Parchetul a fost înştiinţat luni de faptul că procesul de mediere nu a dat rezultate.

16 feb. 2016, 09:28
Parchetul General a decis redeschiderea urmăririi penale a lui Traian Băsescu în dosarul cu Gabriela Firea

„Luni a fost depus la sediul Parchetului procesul verbal prin care sunt înştiinţaţi că medierea a eşuat şi prin urmare procurorul va redeschide urmărirea penală în cauză şi va continua cercetările”, procurorul general, Bogdan Licu. 

Citeşte şi: Gabriela Firea continuă procesul cu Traian Băsescu, nu s-au înţeles la mediere

Întrebat despre celelalte dosare ale lui Traian Băsescu, Bogdan Licu a precizat: 

„S-au efectuat cercetări în mai multe cazuri. Ştiu de dosarul Căşuneanu, casa din Mihăileanu. S-au efectuat s-au identificat înscrisuri, au fost audiaţi martori şi cercetările continuă”, a adăugat procurorul general.

Senatorul PSD Gabriela Firea declara sâmbătă seara că nu a încheiat medierea cu fostul preşedinte Traian Băsescu, în cazul dosarului aflat pe rolul Parchetului General, din motive care nu îi pot fi imputate.

”Nu am încheiat, din păcate, medierea, din motive care nu-mi pot fi mie imputabile. Cred că nici nu a fost o intenţie foarte serioasă de mediere. Parchetul ne va anunţa, în perioada următoare, ce se va întâmpla cu acest dosar”, SPUNEA Gabriela Firea.

Anchetatorii au redeschis, în 30 decembrie 2014, dosarul în care Gabriela Firea îl acuza pe Traian Băsescu de şantaj, întrucât fostul şef al statului nu mai beneficiază de imunitate, scrie B365.ro.

În noiembrie 2015 cele două părţi au încheiat un contract de mediere.

Gabriela Firea a depus pe 16 aprilie 2014 o plângere penală în care îl acuza pe preşedintele României de la acea dată, Traian Băsescu, de ameninţare şi şantaj în legătură cu declaraţiile pe care acesta le-a făcut în cadrul unei emisiuni televizate.