Scandal în Parcul Herăstrău. Parcul de distracţii, DEMOLAT VIDEO

Parcul de distracţii din Herăstrău şi alte contrucţii provizorii vor fi dărâmate de angajaţii Primăriei Capitalei. Totul pentru că nu există documente legale pentru acestea, susţin reprezentanţii primăriei. Proprietarul parcului de distracţii susţine că are autorizaţii pentru construcţiile pe care le deţine şi s-a luat la ceartă cu reprezentanţii primăriei.

28 apr. 2014, 11:07
Scandal în Parcul Herăstrău. Parcul de distracţii, DEMOLAT VIDEO

Primăria Capitalei a decis să scoată din funcţiune roata mare din Parcul Herăstrău, cu o înălţime de peste 30 de metri, cea care până acum oferea o vedere panoramică bucureştenilor asupra întregului parc. Reprezentanţii primăriei susţin că vechimea acestei instalaţii şi faptul că nu a mai primit revizii de foarte mult timp pun în pericol siguranţa bucureştenilor. Această instalaţie are o vechime de peste 50 de ani, iar ansamblurile de lângă ea, respectiv pista de maşinuţe şi cursa de cai, au o vechime de aproximativ 30 de ani.

Pe de altă parte, administratorul ansamblului susţine că are o autorizaţie de funcţionare valabilă până la sfârşitul acestui an şi că primăria nu a înştiinţat că va demola acest ansamblu.

Cu toate acestea, reprezentanţii primăriei s-au deplasat, luni dimineaţa, în parc cu utilaje speciale pentru a demonta ansamblul. 

Citeşte şi SINISTRU. Parcul de distracţii al morţii. Fotografii dintr-un parc blestemat, închis din cauza tragediilor

Operaţiunea va continua şi în zilele următoare, pentru că decizia de demolare are termen de 72 ore. După ce terenul va fi eliberat, vor fi instalate alte locuri de joacă pentru copii la standarde moderne şi care să nu pună în pericol siguranţa cetăţenilor.