Parcul Drumul Taberei este aproape gata. Uite cum arată acum FOTO

Lucrările în Parcul Drumul Taberei continuă într-un ritm intens, respectând întocmai graficul. Toate companiile implicate în asocierea din acordul-cadru lucrează zilnic cu câte 3 - 4 echipe formate din minimum 20 oameni.

30 sept. 2014, 12:40

Locurile de joacă pentru copii au fost finalizate. Spaţiile de recreere destinate celor mici sunt realizate nu doar din obişnuitele leagăne şi balansoare, ci presupun şi ansambluri de joacă de tipul căsuţelor, turnurilor, labirinturilor, ce au un rol important în dezvoltarea abilităţilor şi deprinderilor copiilor. În imediata vecinătate a locurilor de joacă vor putea fi regăsite atât cişmele cu apă potabilă şi toalete ecologice, cât şi locuri de odihnă pentru însoţitorii celor mici. Locurile de joacă sunt împrejmuite cu gard din lemn finisat rotund.

Referitor la celelalte zone de activităţi, situaţia la zi arată după cum urmează:

-terenurile multisport – realizat în proporţie de 95%
-skatepark-ul este realizat în proporţie de 85%
-zona de fitness pentru adulţi – 97%
-pavilionul şahiştilor – 97%
-sistemul de irigaţii este în curs de montare
-aleile pietonale sunt în proces de finisare.

Pasarela belvedere a fost finalizată în procent de 95%. În această perioadă, va fi montată balustrada de sticlă. Pasarela preia vizitatorul de pe aleea principală şi urcă cu o pantă de maxim 8% până la o înălţime de 6 m deasupra solului, oferind o imagine panoramică asupra parcului. Continuând pe traseul pasarelei, pietonul revine la nivelul solului şi este din nou preluat de aleea principală. Pasarela este metalică, iar pardoseala de uzură este din material compozit lemn-plastic (WPC), montat cu spaţiu între elemente pentru scurgerea directă a apei provenite din precipitaţii.

În ceea ce priveşte amenajarea terenului, au fost curăţate resturile şi gunoaiele, solul a fost pregătit prin scarificare, execuţie arătură, execuţie discuire, greblare, adaos de sol fertil, îmbunătăţit cu îngrăşământ natural de circa 10 cm pe întreaga suprafaţă. Plantarea gazonului, a arborilor şi arbuştilor continuă, pe măsura ce tot mai multe zone din parc sunt finalizate.

Fântâna existentă în mijlocul lacului se află în curs de reamenajare. Se lucrează intens pentru realizarea unei instalaţii noi pentru un jet de apă cu înălţimea de 20 m şi un iluminat arhitectural corespunzător.

Zona rezervată concertelor este alcătuită din scena pentru spectacole şi evenimente şi este finalizată în proporţie de 97%. Scena este amplasată în perimetrul lacului existent prin tunarea unei plăci cu parapet din beton amprentat, ce se îmbracă în deck din lemn pentru exterior.

Coşurile de gunoi cu finisaj în lemn vor avea o particularitate ce va fi în concordanţă cu protecţia şi îmbunătăţirea mediului înconjurator deoarece vor avea patru compartimente: pentru sticlă, plastic, hârtie şi biodegradabil.

Parcul Drumul Taberei în procente:

amenanjarea terenului şi amenajarea pentru protecţia mediului – 100%
fântâna arteziană – 35%
zona labirint – 100%
zona belvedere – pasarela pietonală Corp A – 95%
zona belvedere – pasarela pietonală Corp B – 95%
zona scena şi gradene concert – Corp D – 97%
zona expoziţie de plante exotice – Corp E – 47%
spaţii recreere adulţi – pavilioane acoperite – Corp F – 95%
spaţiu recreere adulţi – pavilion şahişti – Corp G – 97%
spaţiu recreere – zona câini de companie – 100%
spaţii de recreere destinate copiilor – 100%
zona skatepark – 85%
montare mobilier specific parcului şi dotări – montare 95%
zonă fitness adulţi – 97%
realizare sisteme camere video – montare 100%.
zonă terenuri multisport – 95%.
semănare gazon – 55%
plantări arbori – 65%
plantări arbuşti – 60%.