Parcul Herăstrău se extinde cu patru hectare

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat, luni, o hotărâre prin care solicită Guvernului trecerea unei suprafețe de teren de 4,2 hectare de lângă herăstrău din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Afacerilor Externe în domeniul public al municipiului București și administrarea CGMB prin Administrația Lacuri Parcuri și Agrement.

30 ian. 2017, 18:34
Parcul Herăstrău se extinde cu patru hectare

Astfel, suprafața respectivă, care reprezintă o secțiune din terenul situat în Șoseaua București-Ploiești nr. 2B, ar urma să fie amenajată ca parc, fiind alipită ulterior Parcului Herăstrău.

În expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea, se arată că prin alipirea acestui teren la Parcul Herăstrău și amenajarea sa va fi mărită suprafața spațiilor verzi din Capitală.

În raportul de specialitate se menționează că, potrivit Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București, terenul respectiv este liber de construcții, dar nu este îngrijit corespunzător, vegetația este neîntreținută pe zone întinse, sunt depozitate gunoaie, iar gardul este distrus.

Sursa: Agerpres


loading...