Un jurnalist ucrainean, care realiza un reportaj despre DNA: Ce se întâmplă aici e fenomenal VIDEO

Un jurnalist ucrainean venit în România pentru a realiza un reportaj despre DNA a declarat că "îi este puţin frică" de ce se întâmplă în România, pentru că arestările pot fi folosite în scop politic.

19 mart. 2015, 13:50
Un jurnalist ucrainean, care realiza un reportaj despre DNA: Ce se întâmplă aici e fenomenal VIDEO

Ziaristul ucrainean a spus, referindu-se la activitatea DNA, că este un lucru benefic pentru România, dar că arestările ar putea fi folosite în scopuri politice.

„Lucrurile care se întâmplă aici sunt fenomenale. Nu am mai vazut o luptă anti-corupţie atât de acerbă. Oamenii sunt arestaţi în fiecare zi. În Ucraina doar se vorbeşte despre lupta anti-corupţie, dar nimeni nu ajunge la închisoare. Sincer, îmi este puţin frică. Sunt speriat pentru că acest lucru poate fi folosit în lupte politice, dar din ce am auzit este benefic pentru ţară aşa că sper să vă ajute”, a declarat un jurnalist de la Canalul 1 Naţional din Ucraina, venit în România să realizeze o serie de reportaje despre Direcţia Naţională Anticorupţie.

Jurnalistul ucrainean a mai precizat că realizează aceste reportaje despre DNA pentru a-i încuraja pe politicienii de la el din ţară să facă o schimbare şi să impulsioneze justiţia în lupta anti-corupţie.

Declaraţia jurnalistului ucrainean vine la câteva zile după ce o echipa de ziarişti bulgari venise în România să realizeze un material despre progresele României în justiţie. Documentarul bulgarilor trebuia să conţină şi un interviu cu Horia Georgescu, şeful Agenţiei Naţionale Anticorupţie la acea vremea. Numai că bulgarii au avut parte de o mare supriză. Exact în ziua în care jurnaliştii au venit pentru interviu, şeful de la Integritate a fost reţinut de procurorii DNA pentru 24 de ore, apoi arestat pentru 30 de zile.

Citeşte şi: O echipă TV din Bulgaria a venit să ia lecţii de ANTICORUPŢIE de la Horia Georgescu chiar în ziua REŢINERII