Părintele Calistrat dezvăluie scopul ascuns al războiului: „Orgolii ale marilor puteri care călăresc ţări mici şi necăjite. Creştinul varsă sânge de creştin. Satana râde acum”

Părintele Calistrat de la Mănăstirea Vlădiceni din Iaşi este de părere că niciun război nu are o miză reală, fiind, în realitate, un război al orgoliilor marilor puteri. Duhovnicul condamnă vărsarea de sânge creştin de către creştini.
Oana Anghel
02 apr. 2022, 20:18
Părintele Calistrat dezvăluie scopul ascuns al războiului:

Părintele Calistrat este mâhnit de războiul declanşat de Moscova şi este de părere că un conducător creştin nu ar fi trebuit să procedeze în felul acesta, ci să se aşeze la masa discuţiilor.

Părintele Calistrat, despre război: „Este o bătaie pe orgolii şi pe resurse”

De asemenea, preotul condamnă atitudinea marilor lideri ai lumii, care, în loc să-şi exprime dezacordul faţă dde acest conflict armat, ţin partea unuia sau altuia dintre beligeranţi, „ca la un meci de fotbal„.

Nu cred în războiul mondial, toate războaiele mondiale sunt orgolii ale marilor puteri care călăresc ţările mici şi necăjite. Întotdeauna pierd ţările mici. Nu mă interesează cine pierde şi cine câştigă. Ruşinos este că sânge de creştin se varsă de către creştini, unul contra altuia precum Cain şi Abel.

Citeste si Profeţiile unui călugăr misterios pentru România. Părintele Alexandru: „Pământul va arde. Deasupra Bucureștiului va flutura drapelul sfârtecat, iar poporul se va răscula”

Ortodocşii sunt 500 – 600 de milioane în întreaga lume. Dacă noi, o mână de ortodocşi unde avem trei puncte mari, Ierusalimul – Ţara Sfântă, Constantinopol şi Moscova – cea mai mare biserică creştină a Europei, am ajuns, provocaţi de occidentali care n-au treabă cu smerenia, cu postul, cu ortodoxia, cu Evanghelia, cu învăţătura creştină, să ne batem de la nişte gaz, de la nişte curent, de la nişte petrol, suntem cei mai slabi oameni de pe planetă. Râde satana de noi.

Nu câştigă nici Moscova, nici Ucraina. Câştigă diavolul care s-a băgat arbitru între două entităţi ortodoxe care se ucid una pe alta.

Poţi să câştigi toate războaiele, dar sufletele celor care au plecat la cer valorează mai mult decât toate bogăţiile lumii. Odată ce tu laşi în urmă cimitir şi groapă comună şi crimă şi durere, ai călcat porunca întâi din decalog: Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.

Dacă erau deştepţi şi aveau înţelepciunea biblică de care ar trebui să ne folosim toţi aşa trebuia lucrat. Sunt preşedinte creştin într-o ţară creştină, nu trag un glonte în nimeni. Hai să discutăm, şi să povestim, şi să stăm la discuţii până cădem de acord, dar nu ucidem şi nu distrugem. Care sunt foloasele unui război? Lacrimi, cimitir, morminte, flori, durere, blesteme.

Este bătaie pe orgolii şi pe resurse. S-au plictisit americanii de făcut scandal prin ţările arabe unde a lăsat pustiirea lumii şi deşert şi acum vin să creeze un front şi aici prin Est că e prea frumoasă Europa culturală şi creştină şi ar trebui şi asta transformată într-o Sahara. 

Dacă toţi liderii lumii ar fi dat telefon în ambele ţări să spună: Nu suntem de acord cu ceea ce faceţi. Dar e ca la fotbal, unu ţine cu ăla, unu ţine cu ălălalt. Şi dacă ortodocşii distrug ortodoxia – spun cuvântul Scripturii: „O împărăţie care se dezbină sie se pustieşte”. Şi o să vedem repercusiunea supărării dumnezeieşti„, spune iubitul părinte într-un interviu pentru BZI.

După pandemie şi război, sărăcie şi foamete

După pandemia care a precedat războiul ruso-ucrainean, părintele Calistrat prevesteşte sărăcie şi foamete, mai cu seamă pentru că omul nu mai este capabil să cultive nimic, să producă nimic, şi aşteaptă totul de-a gata.

După pandemie şi război, va veni sărăcia. Dacă ţările se bat şi se omoară şi nu merge industria, agricultura şi omul nu produce, normal că vine sărăcia. Omul nu mai ştie să prăşească, să cosească, să crească un animal, să cultive un strat de ceva, să pună un pom. El e învăţat să stea la televizor, la calculator, dacă se închid magazinele astea mari pe care noi le considerăm raiul pe pământ şi n-au marfă în ele, ai murit de foame. Toată lumea aşteaptă o bucată de pâine, dar pâinea se face pe ogor, nu la televizor şi la calculator„, conchide părintele de la Mănăstirea Vlădiceni.

Citeste si Profeţiile lui Rasputin despre al Treilea Război Mondial, un război nuclear. Călugărul rus l-a „văzut” mai cumplit decât precedentele două: „Puţini oameni vor supravieţui”

Spynews
Știrile Antena Stars. De ce a refuzat Alex Bodi 1 milion de dolari. A rămas uimit când a aflat ce i s-a oferit, dar nu a putut să accepte: ”Nu am vrut” / VIDEO
Bzi.ro
Connect-R a povestit că fiica lui a fost discriminată la grădiniță! „Fiica mea nu mai vrea să fie de etnie romă!“
Fanatik.ro
Ce a găsit un bărbat într-un spital abandonat, în care nici polițiștii nu vor să intre. Imaginile au devenit virale – Video
Capital.ro
Ungurii sunt la ani lumină de România. Ungaria ne dă lecții. Trebuie să luăm notițe
Playtech.ro
Antonia, apariție de filme pentru ADULȚI. A renunțat la haine într-un mod indecent
DailyBusiness
Sute de locuri de muncă sunt disponibile pentru români! Iată în ce loc
Adevarul
„Pacea” lui Putin, mărul otrăvit oferit lui Zelenski. Un expert român în analiză de risc explică în ce constă capcana întinsă Ucrainei
Spynews
Dezastru la un pelerinaj. Peste 550 de persoane au murit. Temperaturile de 51 de grade Celsius le-au fost fatale
Spynews
A mers pe jos 90 de minute pe zi. Ce s-a întâmplat după 2 ani
Evz.ro
Revine „Balena Albastră”? Un nou joc al morții face victime în toată Europa
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
wowbiz.ro
Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta
Cancan.ro
Bianca Drăgușanu e istorie! Ea este noua iubită a lui Gabi Bădălău 😲
Playsport.ro
WOW, PREA fierbinte! Fusta Corinel Caragea, mult prea scurtă?! Cum a apărut printre suporteri înainte de România - Ucraina
kanald.ro
Un polițist din Băile Herculane s-a împușcat accidental cu pistolul din dotare. Ancheta se află în desfășurare
Capital.ro
Simona Halep a fost exclusă. Anunț devastator pentru marea campioană
StirileBZI
Se dau 15.000 de lei pe lună, timp de 5 ani! Ce categorie de români vor primi acești bani
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Bălan, într-un costum de baie alb, la Dubai. L-a zăpăcit pe iubitul ei tenismen, care e cu 9 ani mai tânăr
stirilekanald.ro
Ei sunt clujeni găsiți morți în curtea casei. Asta le-a adus sfârșitul
substantial.ro
Doi teroriști uciși de poliția indiană în Kașmir, cu o zi înainte de vizita premierului Narendra Modi
MediaFlux
CE TREBUIE să facă PENSIONARII când VINE decizia de RECALCULARE. ANUNȚUL șefului CASEI de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?