Părintele Calistrat, sfaturi pentru părinți despre educația copiilor: „Învață-l Tatăl Nostru. Nu-i băga prostii în cap, să îi pui titulatura de „geniu”. Geniile le alege Dumnezeu”

Părintele Calistrat a explicat cum privește educația modernă. El consideră că mamele din ziua de azi nu ar trebui să pună atât de multă presiune pe cei mici, ci să-i învețe importanța credinței.

12 ian. 2023, 21:38
Părintele Calistrat, sfaturi pentru părinți despre educația copiilor: „Învață-l Tatăl Nostru. Nu-i băga prostii în cap, să îi pui titulatura de „geniu”. Geniile le alege Dumnezeu”

Pornind de la ideea că „mămicile moderne” îi duc de mici pe copii la psiholog să le testeze inteligența, Părintele Calistrat le recomandă părinților să nu le mai pună titulatura de „genii” fiindcă „geniile le alege Dumnezeu”. În opinia lui, cel mai important e ca cei mici să învețe „Tatăl Nostru”, „Crezul” și să fie duși la biserică.

„S-au inventat acum mămicile moderne care în autosuficiența lor de sine nici nu s-a născut bine pruncul și are doi, trei, patru ani și ea deja se duce la psiholog să-i facă profilul IQ să vadă cât e de deștept.

Și vine odată una cu un dilău de copil, avea patru ani, se juca cu mingea și târâia o mașinuță. Și-mi spune: Părinte, mi-a spus psihologul că are 200% IQ. Doamnă, învață-l Tatăl Nostru și Crezul, împărtășește-l, ai grijă să fie sănătos, ai grijă să-l vezi elev, să-l vezi la școală, să ți-l păzească Dumnezeu, nu visa cai verzi pe pereți. Copilul încă mănâncă, suge cu biberonul și vrea bomboane și tu vii și necăjești copilul, îi bagi prostii în cap, îi pui titulatura de „geniu”. Geniile le alege Dumnezeu”, a spus Părintele Calistrat.

 Citește și Ce îi sfătuieşte părintele Calistrat pe cei care nu se pot lăsa de fumat. A funcţionat la mulţi oameni: „Eu i-am dat unui băiat un canon”

Părintele Calistrat îi încurajează pe părinți să-și lase copiii să greșească

Copiii trebuie lăsați să greșească, spune Părintele Calistrat. Doar în acest fel se vor învăța să se ferească de ce nu le face bine.

„În momentul când un copil simte deschis dragostea părinților, vine spre părinți. Dacă părinții sunt pedagogici, copilul se închide. Un copil nu trebuie obstrucționat, trebuie lăsat să greșească tot ce poate greși ca să ai de ce îl îndrepta. Dacă îi spui „nu fă asta”, nu te crede, dar dacă îi spui „nu e bine”, a doua oară nu mai face. Deci asta e o chestiune foarte interesantă în logica educației. De ce îi spune mama „nu pune mâna pe chibrit că te frigi” și el se duce a doua oară și pune degetul. Și îi spune „vezi, ți-am spus să nu pui mâna?”. Și pentru că l-a durut, a doua oară nu mai pune mâna”, a mai spus Părintele Calistrat, în cadrul unui interviu.

Citește și Părintele Calistrat Chifan, despre întâlnirea cu diavolul: „Era un om cam de vreun metru, mititel, negru, cu pălărie pe cap”