Părintele Casian, după tragedia din Colectiv: "Eu vă-ntreb câte avorturi aveţi"

Publicat: Miercuri, 04 Noiembrie 2015 16:30 // Actualizat: Miercuri, 04 Noiembrie 2015 16:30 // Sursa: romaniatv.net

Tragedia de la Colectiv a iscat adevărate controverse între biserică şi oamenii de rând. În timp ce aceştia din urmă au aprins mii de lumânări în memoria celor 32 de tineri care şi-au pierdut viaţa după incendiul de vineri noapte (30 octombrie), nici o faţă bisericească nu a fost văzută timp de patru zile la clubul unde s-a întâmplat nenorocirea.

Foto: click.ro

Tinerii care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului au sensiblizat o ţară întreagă, scrie click.ro. În timp ce milioane de români îi plâng, au fost şi voci care i-au acuzat că l-au invocat pe Satana şi că şi-au căutat moartea într-un club blestemat, unde se strângeau vrăjitoare. Invitat la Antena Stars, părintele Costică Casian a intrat în platou cu lecţia bine învăţată.

Citeşte şi INCENDIU COLECTIV: Preşedintele Estoniei a depus un buchet de flori la club

Reprezentantul Bisericii a susţinut că preoţii nu sunt de acord cu muzica rock şi mai ales cu rock-ul satanist, încercând asfel să ofere o explicaţie pentru că la locul tragediei nici un preot nu a oficiat vreo slujbă timp de patru zile. Abia marţi, după ce părintele Constantin Stoica a declara cu o zi în urmă că preoţii nu aveau cum să se ducă acolo neinvitaţi, şi-a făcut apariţia, în jurul orei 11.00, un sobor de trei preoţi. Luat la bani mărunţi, pe aceeaşi temă, părintele Casian şi-a ieşit din fire şi, după ce le-a citit celor prezenţi faptul că liderii mai multor trupe rock l-au invocat pe Satana în cântecele şi în convingerile lor, s-a luat la ceartă cu o invitată.

"Eu nu sunt duhovnic. Sunt călugărul Costică Casian. M-am întors în mănăstire de 13 ani", a susţinut părintele. Când i s-a amintit că a fost căsătorit cu ani în urmă, tensiunea a atins cote maxime, iar părintele a avut o replică ce i-a lăsat mască pe cei prezenţi în studio. „Dacă vă întreb şi eu câte avortui aveţi, sunt sigur că nu vă mai amintiţi", a spus el, simţindu-se judecat, şi îndepărtându-se de la discuţia despre tragedia din Colectiv.

Citeşte şi Incendiu Colectiv. Zeci de victime sunt audiate în spitale de procurorii de la Parchetul General

Părintele Casian, acuzat că pătează numele Bisericii

Înainte de producerea incendiului care a provocat moartea de 32 de persoane, Părintele Casian era acuzat că pătează numele Bisericii. Constantin Stroe, pe numele lui real, a făcut declaraţii de-a dreptul şocante despre trecutul lui încercând să convingă că a făcut parte din Biserică.

"Am 17 de ani de mânăstire. Am intrat în călugărie la vârsta de 27 de ani. Când am fost gonit din biserică, abia atunci m-a căsătorit. Am fost alungat de 7 ori din Mânăstirea Sihăstria. Nu am făcut facultate, am făcut 10 clase, apoi m-am făcut sculer matriţer. După care am plecat la părintele Cleopa, la Sihăstrie. Am fost internat cu forţa la Socola, pentru că am avut o depresie mai accentuată", a povestit Părintele Casian. 

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
avort pacat incendiu colectiv morţi colectiv păcate parintele casian
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 nov 18:23
Răspunde | Votează email 0 email
popescu paulina
preotii fac slujbe in sf biserica nu in club nu ea trimis preoti si nici guvernu la moarte sau dus singuri cu stirea parintilor asa ca nu mai vorbiti preoti va blestema vreo unu din ei si va fi amar de boi tineretu a esit in strada ca nau servici sau ca nu vrea sa munceasca le plac distractile a dat jos guvernu a sa beleasca cariciu astea care vin o sa tae tot sa va vad atunci mergeti la munca nu la facut trtuoaru
04 nov 16:42
...din urmă au aprins mii de lumânări în memoria celor 32 de tineri care şi-au pierdut viaţa după incendiul de Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.7789
RON
19 Feb
noapte 4 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H