Părintele Constantin Necula este un pasionat înrăit al fotbalului: „Haide Steagul, Hai Rapid! Cea mai frumoasă lecție de demnitate sportivă”

Părintele Constantin Necula a vorbit despre pasiunea pe care o are pentru fotbal și a mărturisit că a jucat și el pe postul de portar.

17 apr. 2023, 16:49
Părintele Constantin Necula este un pasionat înrăit al fotbalului: „Haide Steagul, Hai Rapid! Cea mai frumoasă lecție de demnitate sportivă”

În cadrul podcastului lui Mihai Bobonete, în Vinerea Mare, părintele Constantin Necula a vorbit despre pasiunea pentru fotbal și a despre perioada în care era portar la Brașov, acolo unde s-a născut, potrivit montirulexpres.ro.

Preotul a crescut în Brașov, iar în copilăriea a făcut parte din galeria Steagului.

Citește și: Părintele Constantin Necula descifrează simbolistica Săptămânii Patimilor: „Prăznuim rana de omenie care ne caracterizează. Când prindem oamenii cu spatele la zid, îi executăm”

„Pe vremea Pronosportului am învățat campionatul italian. Am iubit fotbalul așa cum mi-a fost prezentat Divizia A și B.

La un Brașov cu Rapid, era Marius Lăcătuș la noi încă, un prieten foarte bun, de mare calitate… Apropo, el, Mandoca, Văidean, Stângaciu, oameni de mult bun simț. Bun.

 Miliția îi scoate afară pe cei din galeria Rapidului. Și i-a așeazat în galeria Brașovului, era un rând de ‘stegari’, un rând de giuleșteni. Mi-aduc aminte că trebuia să se încheie 1 – 1 ca să se salveze amândouă. ‘Haide Steagul, hai Rapid, haide Steagul, hai Rapid’. Când scandau cei de pe un rând, când ceilalți. Cea mai frumoasă lecție de demnitate sportivă.

Citește și: Greşeala pe care credincioşii o fac cel mai frecvent în post. Părintele Vasile Ioana: „În felul acesta, ne vom purifica de tot ce e rău în noi și ne vom schimba viețile”

S-a întors Lăcătuș cu spatele la o pasă. Și-a fost 1 – 1… Fotbalul îl fac fotbaliștii, nu șefii de club”, a povestit părintele Constantin Necula, unul dintre cei mai iubiți preoți din România.