Părintele dezvoltării personale dezvăluie cum să învingi frica! Vezi sfaturile lui Dale Carnegie

80% din viaţa unui om contemporan constă din stres şi neliniște. Permanent suntem îngrijorați: nu vom reuși, se va întâmpla ceva, nu suntem gata pentru ceva. Gândurile de neliniște ne urmăresc la fiecare pas.

04 iul. 2016, 06:23
Părintele dezvoltării personale dezvăluie cum să învingi frica! Vezi sfaturile lui Dale Carnegie

Vezi câteva sfaturi de la Dale Carnegie pentru a învăța cum să-ți păstrezi nervii.

Pregătește-te pentru ce este mai rău

Există o metodă profesională care te va învăța să scapi de stresul de la muncă și din viața de zi cu zi, care se realizează în trei pași:

    întreabă-te: «Ce este mai îngrozitor din ceea ce mi se poate întâmpla?»;
    acceptă faptul că acest lucru se poate întâmpla;
    gândește-te cum ai putea să minimalizezi efectele negative.

Această metodă are la bază povestea inginerului Willis Haviland Carrier.  În timp ce muncea la Buffalo Forge, Carrier a descoperit că o metodă de filtrare, realizată de firma lui, nu este destul de efectivă.

Carrier a înțeles că cel mai rău lucru pentru compania lui este să piardă 20.000 de dolari. El a acceptat acest lucru și a început să analizeze toate soluțiile posibile. Carrier a propus că cumpere o nouă tehnologie cu 5.000 de dolari. Însă această decizie l-a ajutat să scape de toate problemele.

    Analizează obiectiv

Carnegie îți propune două căi pentru a scăpa de gândirea subiectivă în situațiile critice:

    Imaginează-ți că ceea ce se întâmplă este în viața unei persoane străine și gândește-te ce ai sfătui-o. Emoțiile ne limitează rațiunea și logica, iar o problemă simplă ne face să ne facem prea mari griji.
    Și imaginează-ți că ești un procuror, care va analiza toate dovezile împotriva ta. Așa vei înțelege toate avantajele și dezavantajele situației create și o vei privi deja din altă perspectivă.

    Întotdeauna caută soluții potențiale pentru probleme

Directorul unei edituri ruse mi-a mărturisit metoda lui prin care i-a ajutat pe angajații săi să-și rezolve problemele de la muncă, fără să-l deranjeze.

El a rugat pe fiecare angajat ca atunci când se află într-o situație complicată și din care crede să nu are ieșire, să-și pună următoarele întrebări:

    Care este problema?
    Care sunt motivele?
    Care sunt posibilele soluții ale acesteia?
    Pe care dintre ele le consider cele mai potrivite?

După asta, angajații editurii au început să-și rezolve singuri problemele. Directorul explică că astfel ei au înțeles că de cele mai multe ori, soluția pentru problemele noastre se află foarte aproape, scrie dozadesucces.