Părintele Ioan Florin Bășa, diagnosticat cu cancer pancreatic, are nevoie de ajutor. Preotul a rămas fără susținerea BOR

Părintele Ioan Florin Bășa (46 de ani), din județul Brașov, a fost diagnosticat, în 2020, cu cancer pancreatic. La acel moment, medicul chirurg a decis să-l supună unei intervenții chirurgicale radicale, care a presupus rezecția pancreasului în întregime, a splinei și a venei porte cu reconstrucția acesteia. Doi ani mai târziu, boala i s-a extins și la alte organe.

16 aug. 2023, 08:54
Părintele Ioan Florin Bășa, diagnosticat cu cancer pancreatic, are nevoie de ajutor. Preotul a rămas fără susținerea BOR

Și cum un necaz nu vine niciodată singur, Episcopia Sibiului a decis să-i retragă funcția de preot paroh, deși, în tot acest timp, a slujit la biserică cu aceeași dedicare cu care o făcea când era sănătos. Părintele Ioan Florin Bășa are, acum, nevoie urgentă de ajutor din cauza complicațiilor. Apelul a fost făcut chiar de medicul chirurg care s-a ocupat de părinte, doctorul Bogdan Moldovan.

Parintele Ioan Florin Bășa de la Vulcan are nevoie de ajutorul nostru de urgenta. Din februarie 2020 boala l-a lovit nemilos la 43 de ani, sot, tata de copil minor in scoala generala.

Un cancer de pancreas cu invazie de vena porta ce a necesitat atunci rezectia pancreasului in întregime, a splinei, venei porte cu reconstructie. A urmat chimioterapia, radioterapia si tratamentul cu insulina in lipsa pancreasului.

Si-a dus cu mandrie si devotament povara, la 10 zile de la operatie slujea la Biserica Parohiala Vulcan ca un om sănătos. Parea ca in mod miraculos boala l-a uitat si se va vindeca.

In Decembrie 2022 un Rmn de control au aratat cateva metastaze pe ficat pe care le-am operat in luna ianuarie. Din pacate atunci am descoperit ca boala se extinsese pe peritoneu si am scos si peritoneul din jurul ficatului. A continuat chimioterapia in paralel cu profesia de preot, de multe ori vineri-sambata venind pentru transfuzii pentru ca duminica sa fie apt de slujba.

Ne-am atasat mult si anul trecut ne-a cununat devenind astfel parinte spiritual si membru al familiei.

Pe 30 Iunie a aflat ca Episcopia Sibiului i-a retras functia de Preot Paroh, o noua lovitura atat morala cat si financiara.

De aniversarea a 20 de ani de casatorie cu Cosmina Basa (20 Iulie 2023) le-am promis ca ma voi lupta pentru viata lui si vom face o operatie hipec.

Dupa 2 ani si 6 luni de lupta cu cancerul in mediul privat si cu 2 operatii majore in antecedente, ramas fara sustinerea BOR, acum Domnul Parinte Basa este in fata unei noi operatii urgente datorita unei sangerari digestive asociate carcinomatozei peritoneale.

Orice ajutor din partea noastra conteaza! Prin Fundatia Sf Spitalul Sf. Constantin sau direct catre Domnul Parinte!!!

Doamne ajuta!”, a scris doctorul Bogdan Moldovan pe Facebook.

Contul în care cei care doresc să ajute pot dona este:

IBAN: RO30 BREL 0005 5183 2652 0100

Beneficiar: Ioan Florin Bășa

Adresa beneficiarului: Str. Laterala, nr. 552, 507270, Brașov, Vulcan, RO