Părintele Necula aruncă bomba despre vârsta potrivită într-o relație! ”Întotdeauna să calculați”

Părintele Constantin Necula este unul dintre cei mai apreciați duhovnici ai momentului din România. El a reușit să ajungă la inimile românilor de toate vârstele datorită harului și umorului cu care traduce pe înțelesul tuturor cuvântul lui Dumnezeu.

10 feb. 2024, 13:30
Părintele Necula aruncă bomba despre vârsta potrivită într-o relație! ”Întotdeauna să calculați”
Părintele Necula aruncă bomba despre vârsta potrivită într-o relație!

Părintele Necula aruncă bomba despre vârsta potrivită într-o relație! În urmă cu ceva timp, părintele Necula a abordat subiectul diferenței de vârstă într-o relație.

Citește și Ce trebuie să faci pentru ca Dumnezeu să îți asculte rugăciunile! Părintele Necula aruncă bomba

Părintele Necula aruncă bomba despre vârsta potrivită într-o relație!

Duhovnicul a subliniat că între parteneri, diferența de vârstă ar trebui să fie decentă și întotdeauna ei trebuie să își calculeze vârsta la care vor ajunge împreună la bătrânețe.

”Când ne gândim la diferența de vârstă, să ne gândim că în spatele mirilor se așază prietenii generațiilor lor.

Întotdeauna calculați vârsta la care veți ajunge împreună”, a declarat părintele Necula.

Mai mult, decanul interimar al Facultății de Teologie a vorbit și despre supunerea dintre soți și a ținut să precizeze că o soție nu trebuie să îi admită soțului toate mojiciile. Totodată, el a subliniat și ce înseamnă cu adevărat să îți iubești soția.

”A-ți iubi soția înseamnă a schimba copilul, a spăla vasele. Chiar și dacă ești popă. Popa-i popă de la ușă încolo. În casă este părintele copiilor săi și soțul soției sale. Asta înseamnă, de fapt, a fi soțul cuiva, a-l însoți în toate. Din nefericire, cele mai frumoase lecții de însoțire le vezi pe patul de moarte. Cum să fie egalitate când femeia naște, și bărbatul nu? Femeia este net superioară bărbatului. Există în epistola care se citește la cununie un verset care spune: >. Acest lucru e valabil, însă, când bărbatul face pentru femeie ce-a făcut Hristos pentru biserică: s-a răstignit pentru ea ”, a mai spus duhovnicul.

De asemenea, duhovnicul a ținut să dezvăluie  ce înseamnă și ce nu ar trebui să însemne o familie.

”A crește în familia ta înseamnă a te întări în valori comune. Putem sta 24 de ore în camere diferite, uitându-ne la alte emisiuni, citind alte cărți, mâncând altă mâncare, bând altă apă, dar bunurile comune sunt copiii. Sunt foarte întristat când aud că o familie, ca să nu divorțeze, face un copil. Copilul nu e bară de sudură. La capătul carierei este o prăpastie dacă aceasta nu s-a împlinit într-o dragoste. Atunci când ne iubim soțiile și copiii, împlinim iubirea lui Hristos”, a conchis părintele Constantin Necula.

Citește și Ce le lipsește copiilor de astăzi, când vine vorba de sănătatea lor psihică. Părintele Necula aruncă bomba: ”Le lipsesc părinții”