Părintele Necula explică legătura proteinei în cruce cu Dumnezeu: „Crucea propune un program de viaţă serios, fără excese, fără descumpăniri”

Medicii neurochirurgi confirmă existenţa în corpul uman a unei proteine "în cruce", iar profesorul Vlad Ciurea spune că studierea acesteia ne pate ajuta în relaţia cu viaţa şi cu Dumnezeu.

22 ian. 2023, 09:34
Părintele Necula explică legătura proteinei în cruce cu Dumnezeu: „Crucea propune un program de viaţă serios, fără excese, fără descumpăniri”

Părintele Constantin Necula vorbeşte chiar despre neuroteologie şi despre legătura dintre minte şi suflet în relaţia cu Dumnezeu, explicănd că cele două trebuie să fie interconectate şi dezvoltate în mod egal.

„Crucea propune un program de viață. De fapt, dacă stai pe cruce ai un program de viață foarte serios. Un program de viață de chirurg, fără excese, fără descumpăniri, n-ai voie să te joci.

Neuroteologia este deja o știință care trece peste știință. Din punctul meu de vedere, asta, să vezi omul și să-l măsori, să-l poți ajuta, să-i poți vedea limitele, mi se pare cercetare profundă.

Biblia ne spune despre inimă în primul rând. Domnul îi spune lui David „fiule, dă-mi inima ta”. Dar când zice inima, nu înseamnă că inimă ruptă de cerebralitate. Noi avem tendința de a crede că Dumnezeu cere doar un organ din noi, când de fapt, Dumnezeu cere omul în întregime. Când de fapt n-ai inimă, n-ai trup, nu mai e viață.

Citeşte şi: Când nu se fac nunți în 2023 şi în 2024. Calendar nunţi 2023. Câte zile libere se acordă pentru căsătorie

E profund. Omul este întreg, trup și suflet. Nu ne putem juca aici, că unii cred că dacă îl educăm trupește pe un copil, l-a salvat de excese sexuale. Nu, dacă nu-l educi sufletește tot în aceleași excese cade.

Dovadă că cei care se dau a fi educați se îmbolnăvesc de boli neauzite. De aici și greutatea lucrului de a de cumpăni lucrurile acestea.

Un neurochirurg bun e bun și pentru că el vede acolo și prezența aceasta de lumină. Nu doar că vede acolo boală, el vede și omul ridicat din boală și vede omul care poate să continue să vorbească.

Din experiența mea de pe saloanele de neurochirurgie, și Sibiul are un ucenic de-al domnului profesor (n.r prof. Vlad Ciurea) care face minuni în aceeași măsură.

Să știi că i-am văzut pe oameni după ce se ridică după o grea intervenție medicală, cum caută lumina. Nu caută întru medicul. Cei care simt că au fost vindecați vor să meargă spre mâna medicului și spre mulțumirea celui care a ținut mână medicul”, a spus părintele Constantin Necula la Antena 3.

Citeşte şi: O băutură românească a ajuns „ultima fiţă” în Arabia Saudită. Toată lumea se înghesuie să o comande!