Părintele Pomohaci, sfaturi pentru creştini în săptămâna mare

Celebrul preot Cristian Pomohaci le dă credincioşilor sfaturi pentru a se pregăti de Învierea Domnului. Acesta le spune ce reguli trebuie să respecte în Săptămâna Mare.

25 apr. 2016, 19:44
Părintele Pomohaci, sfaturi pentru creştini în săptămâna mare

Invitat la o emisiune tv, părintele Pomohaci, spune că, asemeni părinţilor care iartă greşelile copiilor lor, şi Dumnezeu ne iartă întotdeauna păcatele…

„Dumnezeu iubeste oamenii, mai ales pe cei din al 12-lea ceas, mai mult ca pe oricare. cum ar trebui sa fim mai buni? crestinii sunt buni..ca mai avem si noi scapari si lunecari. Dumnezeu asa, cu bucurie uita si sterge fiecare pacat. Ma adresez celor care sunt parinti. Nu simtiti bucurie cand va puteti ierta copiii? Dumnezeu se bucura cand ne cerem iertare”, a spus părintele la teo show.

Părintele spune însă că în Săptămâna Patimilor toţi creştinii ar trebui să fie mai aproape de Dumnezeu.

„Fiecare om se apropie mai tare de Dumnezeu si fiecare om doreste sa se pregateasca pentru o sarbatoare. Dupa o perioada mare in care am postit, acuma, in Saptamana asta ne cercetam mai mult. Vrem sa traim, sa retraim saptamana in care i-a fost atat de greu lui Iisus pentru noi”, a mai spus părintele.

Citeşte şi Tradiţii şi superstiţii în Săptămâna Mare: „În Joia Mare, fă 12 noduri pe o sfoară pentru…”