Părinţi cu măşti de oxigen, MARŞ INEDIT pentru copiii născuţi prematur VIDEO

Societatea civilă formată din părinți, jurnaliști, ONG-uri, VIP-uri, medici și autorități au participat miercuri, de Ziua Națională a Părinților cu copii prematuri, la primul marș dedicat bebelușilor care se nasc prematur. Ei vor să tragă un semnal de alarmă privind necesitatea dotării maternităţilor cu aparatura necesară, astfel încât şansele de supravieţuire a copiilor născuţi prematur să crească.

10 iun. 2015, 14:33
Părinţi cu măşti de oxigen, MARŞ INEDIT pentru copiii născuţi prematur VIDEO

Evenimentul, organizat în premieră în România de Asociația Unu și Unu, reprezintă un semnal de alarmă în legătură cu fenomenul nașterilor premature, aflat într-o continuă creștere atât la nivel internațional, cât și în România. Pe ultimii 50 de metri s-a mers cu respirația oprită, pe cât posibil, pentru a recrea și pentru a înțelege situația prin care trece prematurul de când se naște, până ajunge la terapie intensivă și este resuscitat.

Participanții au purtat măști de oxigen, ca cele de terapie intensivă, pentru a semnaliza că aceasta este principala problemă la nașterea copilului prematur și că de aici rezultă majoritatea problemelor de sănătate ulterioare.

În fiecare an, în Europa, se înregistrează peste 500.000 de nașteri premature, iar in România rata este de 10%. Acest fenomen reprezintă una dintre principalele cauze ale mortalității infantile, precum și un risc major în dezvoltarea pe termen scurt și lung a diferitor probleme de sănătate, atât pentru nou-născuți, cât și pentru mame.