Părinţii bebeluşului mort, declaraţii cutremurătoare. Numărul copiilor internaţi a ajuns la 27 VIDEO

Măsuri de urgenţă luate de Ministerul Sănătăţii în cazul bebeluşilor îmbolnăviţi. O comisie a fost trimisă la Argeş. 27 de copii sunt internaţi acum în mai multe spitale. În tot acest timp, părinţii fetiţei care a fost ucisă de virusul necunoscut nu sunt de acord cu deshumarea ei pentru a i se face autopsia.

11 feb. 2016, 15:47
Părinţii bebeluşului mort, declaraţii cutremurătoare. Numărul copiilor internaţi a ajuns la 27 VIDEO

Părinţii fetiţei omorâte de virusul necunoscut trăiesc o adevărată dramă. Diana ar fi trebuit să împlinească duminică un anişor. Părinţii însă o plâng la cimitir. Micuţa din Topoloveni a început din senin să se simtă rău şi părinţii au fugit cu ea la Pediatrie.

„Nu am rămas internată. Am plecat de la pediatrie, am venit acasă. Duminică, ne-am dus din nou, s-a agravat în drum spre spital, a făcut un scaun cu sânge”, a povestit mama fetiţei.

A fost transferată de urgenţă în Capitală, însă în urma complicaţiilor apărute, s-a stins. Părinţii nu ştiu de la ce ar fi putut lua toxina, mai ales că aveau grijă la tot ceea ce mânca micuţa. Procurorii din Piteşti au deschis în acest caz dosar penal pentru ucidere din culpă.

Între timp, numărul îmbolbăvirilor a crescut. O mămică a ajuns cu fetiţa de doar un an la spitalul Marie Curie, asta după ce a stat în spitalul din Piteşti aproape o săptămână.

Citeşte şi: Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul decesului fetiţei de un an cu sindrom hemolitic uremic

„Într-un final am zis, dom’le, copilul e din ce in ce mai rau, duminica m-au trimis cu salvarea de urgenta la Budimex. Copilul e in viata, e dializat, dar mutumesc lui Dumnezeu ca traieste”, spune mama unei fetiţe internate.

Medicii spun că virusul este extrem de puternic: atacă rinichii bebeluşilor, dar şi celelalte organe.

„Un tip de bacterie extrem de agresiva prin faptul ca ataca toate organele incepand cu rinichii si terminand cu sistemul nervos central. Este vorba de un tip de septicemie extrem de grav”, a declarat dr. Mihaela Balgradean, medic spital Marie Curie.

Numărul internărilor a ajuns la 27, dintre care 13 în spitalele din Piteşti, iar 14 bebeluşi sunt trataţi în spitalele din Capitală.