Părinţii Mădălinei Manole sunt FALIŢI. Se împrumută pentru a avea ce mânca de Sărbători

Vine Crăciunul şi pentru soţii Manole. În timp ce milioane de români se bucură de Sărbători, bătrânii părinţi ai regretatei artiste resimt tot mai acut lipsa ei. Dorul de ea, dorul de nepotul pe care nu l-au văzut de patru ani, bolile cu care luptă, toate sunt trist dublate de necazurile financiare.

23 dec. 2014, 09:50

De aproape jumătate de an, Ion Manole trece printr-o altă suferinţă teribilă. Bătrânul a fost victima unui atac cerebral în iulie, după ce a făcut parastasul de 4 ani pentru fiica lui, iar în urma acestuia a rămas cu mai multe sechele.

Tatăl Mădălinei abia mai poate vorbi şi se deplasează cu greu singur. De cele mai multe ori trebuie să fie asistat de către un însoţitor. Şi pentru că pensia lui şi a soţiei abia le ajunge să-şi ducă traiul de pe o zi pe alta, nu-şi pot permite să angajeze o persoană specializată.

“La cimitir nu am mai mers de jumătate de an, iar acum nu pot ieşi deloc afară din casă. Abia mă deplasez până la bucătărie singur. Altfel, trebuie să fie cineva cu mine. Sunt într-un tratament de recuperare, iar medicamentele mă costă 400 de lei pe lună. În plus, soţia mea trebuie să-mi facă masaj timp de o oră în fiecare zi, pentru a mă recupera mai repede”, a povestit Ion Manole.

În ceea ce priveşte greutăţile financiare, Ion spune că banii abia le ajung de la o lună la alta, fiind nevoiţi să se împrumute, aşa cum vor face şi pentru a avea toate cele necesare pe masa de Crăciun: “Avem aproape 2.000 de lei pensie, însă o cheltuim pe medicamente, întreţinere, lumină, telefon şi ce rămâne, pe mâncare. Ne mai ajută fiul nostru, însă tot mai luăm cu împrumut până la pensia următoare şi tot aşa. Viaţa noastră este o perpetuă suferinţă”.