Părinţii unor elevi din Vaslui, nevoiţi să cumpere bănci în sala de clasă

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui a declanşat, miercuri, o anchetă la o şcoală din municipiul Vaslui, unde părinţii elevilor unei clase primare au fost nevoiţi să cumpere bănci. Directorul unităţii de învăţământ a susţinut că decizia a aparţinut comitetului de părinţi.

11 dec. 2013, 18:05
Părinţii unor elevi din Vaslui, nevoiţi să cumpere bănci în sala de clasă

Reprezentanţii ISJ Vaslui fac o anchetă la Şcoala gimnazială „Ştefan cel Mare” din Vaslui, după ce părinţii elevilor unei clase întâi au fost nevoiţi să contribuie cu bani pentru a cumpăra bănci în sala de clasă, potrivit Mediafax.

Conducerea ISJ Vaslui susţine că persoanele care se ocupă de buna funcţionare a şcolii ar trebui să interzică achiziţiile din banii părinţilor.

Nu este normal ceea ce se întâmplă la această şcoală, ca părinţii să cumpere băncile pentru elevi. Unităţile de învăţământ au bani pentru a face astfel de investiţii, iar diriginţii sau învăţătorii trebuie să solicite directorilor să se ocupe de modernizarea sălilor de clasă. Însă, dacă decizia pentru cumpărarea acelor bănci aparţine părinţilor, atunci pot să o facă. Vom face anchetă să vedem ce este acolo„, a declarat, miercuri, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Pe de altă parte, conducerea şcolii din Vaslui susţine că părinţii nu au fost obligaţi să cumpere bănci în sala de clasă, decizia fiind luată de comitetul de părinţi.

Am discutat cu învăţătoarea de la acea clasă şi mi-a spus că părinţii au fost cei care au luat hotărârea de a se cumpăra acele blaturi care se pun pe bănci, pentru a le înlocui pe cele vechi. Învăţătoarea chiar a venit cu ideea de a se cumpăra huse pentru a fi puse pe bănci, însă părinţii nu au fost de acord. În final, fiecare părinte a pus câte 20-30 de lei şi s-au făcut acele investiţii„, a precizat directorul Şcolii gimnaziale „Ştefan cel Mare” din Vaslui, Sorin Popoiu.

Nemulţumirile părinţilor privind cumpărarea băncilor au apărut după ce, în ultima şedinţă a comitetului de părinţi, s-a discutat şi despre intenţia achiziţiei unui videoproiector, pentru care fiecare din cei 28 de elevi din clasa respectivă ar urma să contribuie cu câte 50 de lei.