Parisul aduce un omagiu victimelor atentatelor din Bruxelles: Turnul Eiffel, iluminat în culorile Belgiei FOTO

Turnul Eiffel a fost iluminat marţi seară în culorile drapelului Belgiei, ca un omagiu adus victimelor atentatelor de de la Bruxelles. De altfel, mai multe edificii importante din lumea întreagă au "purtat" la lăsarea întunericului culorile negru, galben şi roşu, în semn de solidaritate cu ţara atât de greu încercată.

22 mart. 2016, 21:39

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, şi-a exprimat solidaritatea sa şi a parizienilor faţă de Bruxelles. „Răspunsul nostru trebuie să fie ferm şi intransigent: să asigurăm securitatea concetăţenilor noştri (…) să continuăm şi să accentuăm acţiunile în materie de educaţie, de convieţuire şi de dialog între comunităţi”, apreciază Anne Hidalgo, care spune în încheiere: „Nu vom ceda”.

Şi la Berlin Poarta Brandenburg a „îmbrăcat” marţi seară culorile drapelului belgian, ca un omagiu adus victimelor atacurilor teroriste de la aeroportul Zaventem şi de la metroul din Bruxelles.

La Roma, un omagiu similar a fost adus la Fântâna Trevi.

Antena turnului emblematic World Trade Center din New York, ridicat pe locul unde au avut loc atentatele din 11 septembrie 2001, va fi iluminat marţi seara în culorile drapelului Belgiei, a anunţat guvernatorul New Yorkului, Andrew Cuomo.

De asemenea, şi turnul Burj Khalifa din Dubai a fost luminat în culorile Belgiei.

 

Citeşte şi: Atentate teroriste la Bruxelles. 32 de morţi şi peste 200 de răniţi.