Parlamentarii ALDE vor vota ÎMPOTRIVA Guvernului Cioloş. De marţi, formaţiunea politică intră în OPOZIŢIE

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a anunțat luni, după Biroul Politic al partidului, că parlamentarii acestei formațiuni politice vor vota împotriva învestirii Guvernului Cioloș.

16 nov. 2015, 15:39
Parlamentarii ALDE vor vota ÎMPOTRIVA Guvernului Cioloş. De marţi, formaţiunea politică intră în OPOZIŢIE

„Decizia a fost luată în unanimitate de a vota împotriva deciziei care, practic, care instalează un nou regim politic nedemocratic, neconstituțional, bazat pe o formulă care este făcută în aşa fel încât să excludă actorii politici instituționali și constituționali , partidele politice, de la actul de guvernare”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului.

Citeşte şi: AUDIERI în Parlament. Miniştrii lui Dacian Cioloş, avizaţi FAVORABIL de comisii UPDATE

Totodată, liderul ALDE a precizat că formaţiunea politică va intra de marţi în opoziţie.

„Asistăm la o nouă majoritate sui-generis PSD-PNL-UNPR de susținere a acestei formule nedemocratice. Cred că în aceste momente de confuzie care domnește la nivelul unor partide politice, cred că este nevoie şi de o  o gândire lucidă. (…) Democrația și statul de drept nu sunt negociabile şi ele nu trebuie să fie obiectul unor aranjamente de culise, favorabile unora sau altora. Ne asumăm tot ce decurge din calitatea de partid de opoziție, începând de mâine”, a spus președintele Senatului.

Copreședintele ALDE Daniel Constantin a anunțat că trecerea partidului în Opoziție va fi marcată, marți, prin demisia tuturor secretarilor de stat care au beneficiat de sprijinul ALDE.