Parlamentarii PNL care au ABSENTAT de la vot. Blaga: E clar că nu ne putem baza pe Chiuariu şi Vosganian

Publicat: Vineri, 12 Iunie 2015 15:17 // Actualizat: Vineri, 12 Iunie 2015 15:38 // Sursa: romaniatv.net

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat, după respingerea moţiunii de cenzură în Parlament, că în şedinţa de luni a formaţiunii vor fi analizate cazurile liberalilor care au absentat, adăugând că sunt parlamentari care activează în grupurile PNL, dar pe care partidul nu se mai poate baza, acesta dând exemplul senatorilor Varujan Vosganian şi Tudor Chiuariu.

"Cinci (parlamentari PNL au absentat - n.r.) pentru că au fost doi semnatari, domnul Fenechiu şi încă un coleg de-al domniei sale, care au semnat moţiunea şi nu au fost la vot. A fost un vot mai puţin în Senat, patru în Cameră. Sigur că sunt două voturi motivate, oamenii sunt în spital cu probleme complicate, dar luni vom avea o şedinţă şi vom analiza toate situaţiile astea pentru că într-adevăr sunt şi colegi care figurează în grupul nostru parlamentar - domnul Vosganian, domnul Chiuariu, dar este clar că nu ne putem baza în continuare pe dânşii", a declarat Blaga, la Parlament, citat de Agerpres.

Întrebat dacă rezultatul moţiunii de cenzură reprezintă şi un eşec al negocierilor purtate de către liberali cu parlamentarii UDMR, Vasile Blaga a precizat că Uniunea se teme de pragul de 5% şi de aceea tema moţiunii "nu le-a plăcut".

"Nu, deloc. Discuţia a fost cu UDMR. Poziţia UDMR faţă de Victor Ponta este foarte clară. A fost, aş spune, uneori mai clară decât a unora dintre colegii mei, nu? O ştiţi foarte bine. Nu le-a plăcut, probabil, tema moţiunii de cenzură, dânşii având acea problemă cu pragul electoral de 5% şi tocmai de aceea am fost de acord toate partidele parlamentare ca să existe şi pragul alternativ de peste 20% în patru judeţe dacă nu îndeplineşti pragul de 5%. Deci le este frică de acest prag electoral", a adăugat Blaga.

 Acesta a subliniat totodată faptul că "oricând, chiar şi PSD poate găsi un premier mai bun" decât Victor Ponta.

"Cred că domnul premier nu face altceva decât să îşi prelungească agonia pentru că România este în criză, iar criza a fost provocată de dânsul şi este amplificată, zi de zi, de dânsul. (...) Nu a învăţat nimic de la premierul moldovean, care pentru mult mai puţin lucru şi-a dat azi demisia. Mai mult, am văzut că face comparaţii sinistre între ce este între R. Moldova şi ce este în România. Nimeni nu-şi doreşte şi nu şi-a dorit o criză în R. Moldova, dar iată un premier responsabil. România nu este în aceeaşi situaţie, nu stă România în Victor Ponta. Oricând, chiar şi PSD poate găsi un premier mai bun decât domnia sa", a mai spus Vasile Blaga.

Plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a respins vineri moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, intitulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!", cu 194 de voturi "pentru" şi 13 "împotrivă". Pentru a trece, moţiunea trebuia să întrunească 278 de voturi favorabile.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
moţiune de cenzură PNL Tudor Chiuariu Varujan Vosganian Vasile Blaga
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 iun 15:50
Votează email 0 email
...cazurile liberalilor care au absentat, adăugând că sunt parlamentari care activează Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
12 iun 15:27
Votează email 0 email
...cazurile liberalilor care au absentat, adăugând că sunt parlamentari care activează Citește mai departe… Mai mult: romania tv ...
1
EUR
4.8426
RON
01 Jun
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H