Parlamentarii pot depune amendamente pentru revizuirea Constituţiei până pe 27 mai

Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis marţi ca termenul până la care grupurile parlamentare şi parlamentarii, individual, să poată depune propuneri pentru revizuirea Constituţiei să fie 27 mai, dată până la care Forumul Constituţional trebuie să-şi prezinte raportul.

21 mai 2013, 08:05
Parlamentarii pot depune amendamente pentru revizuirea Constituţiei până pe 27 mai

„Până la data de 27 mai pot depune propuneri concrete grupurile şi parlamentarii, individual, pentru modificarea sau completarea textelor Constituţiei. Pentru Forumul Constituţional s-a prelungit termenul până la care poate să-şi finalizeze activitatea„, a declarat secretarul Camerei Deputaţilor, Eugen Nicolicea, citat de Agerpres.

Nicolicea a menţionat că din păcate consultările cu societatea civilă pe marginea amendării Constituţiei decurg mai greu decât era de aşteptat. „O să recuperăm timpul în Parlament pentru că odată dezbătute mai pe larg ideile se cristalizează şi nu se mai dezbat atât de mult în cadrul comisiei. Membrii Forumului vor fi, marea lor majoritate, membri în Comisia de revizuire, iar lucrurile vor merge mai repede”, a subliniat Eugen Nicolicea, după şedinţa Birourilor Permanente reunite.