Parlamentarii PSD nu vor participa la votul privind nominalizarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la SIE

Grupurile parlamentare reunite ale PSD au decis, în ședința de luni, să nu participe la votul pentru învestirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu în funcția de director al SIE.

29 iun. 2015, 14:26
Parlamentarii PSD nu vor participa la votul privind nominalizarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la SIE

Preşedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a anunţat că decizia ca parlamentarii social-democraţi să nu participe la vot s-a luat prin consens, nu prin vot. „Nu s-a făcut niciun fel de vot, a fost o decizie luată prin consens în cadrul reuniunii grupurilor reunite, nu susținem nominalizarea făcută de către președinte (n.r. — Klaus Iohannis) și nu vom participa la vot”, a afirmat Rovana Plumb.

Cât privește participarea parlamentarilor social-democrați în Comisia SIE, unde va fi audiat Mihai-Răzvan Ungureanu, Rovana Plumb a spus că aceștia vor proceda conform Regulamentului și vor participa.

Întrebată în legătură cu tensiunile care ar fi fost în ședință, în ceea ce-l privește pe Valeriu Zgonea, Rovana Plumb s-a arătat surprinsă. „Nu a fost niciun fel de tensiune și eu sunt surprinsă că mă întrebați acest lucru. Sigur că trecem printr-o perioadă în care normal trebuie să ascultăm opiniile colegilor, unii vorbesc cu vocea puțin mai tare, alții puțin mai încet. Nu au fost niciun fel de tensiuni, este firesc să ascultăm pozițiile și opiniile tuturor colegilor”, a susținut Rovana Plumb.

Întrebată dacă va cere, în ședința coaliției, ca și cei din ALDE să se abțină și să nu participe la votul de marți, ea a spus că temele întâlnirii sunt cele socio-economice și de guvernare. „În ceea ce privește poziția privind nominalizarea, ea nu se va discuta în coaliție”, a mai spus liderul PSD.