Parlamentarii vor să pună taxă pe meniul de la nuntă şi botez

Parlamentarii vor să inițieze o lege sau să ceară Guvernului să emită un act normativ prin care proprietarii localurilor în care se organizează, nunți, botezuri, cumetrii sau alte petreceri unde participă multă lume, să plătească o taxă pentru fiecare meniu pus la masă. Cu banii adunaţi vor fi reabilitate monumentele și alte obiecte de patrimoniu.

08 sept. 2016, 09:55
Parlamentarii vor să pună taxă pe meniul de la nuntă şi botez

Parlamentarii consideră că mulţi patroni de restaurante şi localuri nu declară corect consumaţia şi astfel fac evaziune fiscală. Banii strânşi de pe urma taxei pe meniu ar urma să se ducă direct către Ministerul Culturii la Direcția Patrimoniu Național.

La toate aceste tipuri de petreceri participă sute de oameni, iar de multe ori, patronii declară mult mai puține meniuri decât au fost în realitate, deci fac evaziune fiscală. Cred că am putea reduce puțin evaziunea fiscală, am aduce niște bani pentru a conserva și reabilita obiectele de patrimoniu, dacă după fiecare petrecere organizatorul ar plăti maxim un leu pentru fiecare meniu pe care l-a servit invitaților„, a spus, pentru Libertatea, un senator.

Citeşte şi: IMAGINI INCREDIBILE, surprinse la o nuntă. O bunicuţă rupe ringul de dans


loading...