Amânarea taxei auto pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007, aprobată de Parlament

Publicat: Miercuri, 10 Octombrie 2012 10:58 // Actualizat: Joi, 11 Octombrie 2012 08:58 // Sursa: RTV.net
Autor: Cristina Dinu

Deputaţii au trecut, marţi, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă legată de amânarea până la 1 ianuarie 2013 a plăţii taxei auto de primă vânzare pentru maşinile înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007.

Ordonanţa de urgenţă era legată de suspendarea unor dispoziţii ale legii nr.9/2012 şi anume a articolelor care impun plata taxei de prima vânzare pentru maşinile înregistrate înainte de 1 ianuarie 2007.

La începutul anului, ministrul Mediului de atunci, Laszlo Borbely, a propus ca taxa auto de primă vânzare pentru maşinile înmatriculate înainte de ianuarie 2007 să fie suspendată pentru circa un an, interval în care să fie achitată doar taxa de poluare auto, redusă cu 25%. Propunerea a fost introdusă prin ordonanţă de urgenţă. Motivul invocat a fost că, deşi noua taxă a fost anunţată cu mai multe luni în urmă, proprietarii maşinilor vechi nu au înţeles sistemul şi nu au avut timp suficient să îşi vândă autovehiculele. Un alt argument a fost acela că foarte multe persoane vor să vândă maşinile vechi, însă taxa pe care trebuie să o achite cumpărătorul depăşeşte de multe ori valoarea autovehiculului.

Taxa de primă vânzare pentru maşinile vechi a fost introdusă la cerinţa Comisiei Europene.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
06 nov 19:16
Votează email 0 email
...din taxa de poluare rezultate în anul 2011 şi în primele 9 luni ale acestui an. În cazul restituirii sumelor reprezentând diferenţa între taxa pe poluare pentru autovehicule (taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule) şi taxa pentru emisiile poluante...
1
EUR
4.8079
RON
25 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H