Parlamentul bulgar va fi dizolvat, decizie de ultimă oră a preşedintelui. În două luni vor avea loc alegeri anticipate

Preşedintele bulgar Rumen Radev va dizolva cea de-a 46-a Adunare Naţională şi va numi un cabinet interimar joi, 16 septembrie, a anunţat luni secretariatul de presă al preşedintelui.

13 sept. 2021, 17:16
Parlamentul bulgar va fi dizolvat, decizie de ultimă oră a preşedintelui. În două luni vor avea loc alegeri anticipate

Legislativul bulgar trebuie dizolvat după ce trei grupuri parlamentare (Există un astfel de popor, GERB-UDF şi BSP pentru Bulgaria) nu au reuşit să-şi îndeplinească mandatul de formare a cabinetului. Alegerile parlamentare anticipate urmează a fi programate în termen de două luni de la dizolvarea Adunării Naţionale.

Radev a anunţat deja că programează alegerile parlamentare la 14 noiembrie pentru a avea loc concomitent cu primul tur al scrutinului prezidenţial.

Citeşte şi De ce au eşuat România şi Bulgaria în campania de vaccinare a populaţiei. Agentia EFE: „Victoria antivacciniştilor în partea cea mai săracă a Europei”

Radev, care candidează pentru realegere, a declarat că cele două voturi împreună vor economisi timp şi banii contribuabililor în cel mai sărac stat membru al Uniunii Europene. „Este evident că cele două campanii vor avea loc în acelaşi timp şi vor fuziona. Mă voi baza pe sprijinul tuturor bulgarilor respectabili cu privire la marile probleme – lupta împotriva sărăciei şi nedreptăţii„, a declarat el reporterilor.

Citeşte şi Bulgaria oferă vouchere de 10 euro pentru a încuraja vaccinarea împotriva COVID-19. Unde pot fi folosite tichetele

Votul din noiembrie va însemna al treilea scrutin parlamentar din acest an după ce alegerile neconcludente din aprilie şi iulie nu au reuşit să producă un guvern pe fondul creşterii infecţiilor cu coronavirus şi a preţurilor la energie.

Partidul anti-establishment Există un Astfel de Popor (ITN), condus de moderatorul de talk-show-uri şi cântăreţ Slavi Trifonov, a câştigat la limită votul din 11 iulie cu promisiuni de combatere a corupţiei larg răspândite, dar nu a reuşit să obţină sprijinul partidelor mai mici anti-mită pentru a forma un cabinet. Alte două încercări de formare a unui guvern ale altor partide politice de asemenea au eşuat.


loading...