Parlamentul copiilor. Liviu Dragnea către un elev care s-a aşezat pe scaunul său de deputat: E un loc greu!

Liceenii care au participat, miercuri, la şedinţa Parlamentului copiilor, ocazionată de ziua copilului, au învăţat repede obiceiurile parlamentari, ei votând în unanimitate programul care cuprinde două pauze de masă într-un interval de câteva ore.
Filip Stan
31 mai 2017, 08:50
Parlamentul copiilor. Liviu Dragnea către un elev care s-a aşezat pe scaunul său de deputat: E un loc greu!

„Stimaţi colegi, bine aţi venit! Vă propun să începem şedinţa cu intonarea imnului naţional”, a început Liviu Dragnea, după care, în sala de şedinţe a început să răsune doar varianta instrumentală a imnului naţional.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat deschisă şedinţa Parlamentului copiilor, anunţând că nu lipseşte niciun copil dintre cei care şi-au anunţat participarea.

”Sper să ia aminte şi ceilalţi parlamentari, care nu vin tot timpul la şedinţe”, a spus Dragnea.

El a ţinut să-l atenţioneze pe tânărul care stătea pe scaunul din sală unde obişnuieşte el să stea când participă la şedinţele de plen: ”E un loc greu!”.

”Jurământul scris se rosteşte solemn şi se semnează de fiecare deputat al Parlamentului copiilor”, a continuat preşedintele Camerei Deputaţilor, transmite Mediafax.

La finalul primei părţi a şedinţei solemne, a fost supusă la vot şi ordinea de zi, care a conţinut trei proiecte de legi, respectiv proiect privind eligibilitatea studenţilor în vederea obţinerii de burse de studiu în străinătate, iniţiat de elevii de la ” Grupul Parlamentar al Colegiului Naţional George Coşbuc”, un proiect de lege privind obligativitatea cursurilor de prim ajutor în învăţământul liceal, iniţiat de ”Grupul parlamentar al Colegiului Naţional Gheorghe Şincai” şi un proiect de Lege privind intrarea disciplinei de educaţie sexuală în trunchiul materiilor obligatorii – iniţiator ”Grupul Parlamentar al Colegiului Naţional Ion Creangă”.

De asemenea, elevii au decis cu unanimitate de voturi şi programul de lucru, Astfel, şedinţa a început la ora 10.00, iar la ora 11,30 era prevăzută pauză de masă, urmând ca la 11,50 să fie reluate dezbaterile asupra punctelor de pe ordinea de zi. O altă pauză de masă era prevăzută la ora 15,00.

Liviu Dragnea le-a spus elevilor că cel mai mult regret al său e că în copilărie nu a avut parte de un asemenea ”exerciţiu de democraţie”.

”Dacă m-ar întreba cineva ce aş fi vrut să aflu sau să ştiu atunci când eram de vârsta voastră aş spune cu toată sinceritatea şi onestitatea că mi-ar fi plăcut să ştiu de atunci că la baza oricărei construcţii politice stă dialogul, colaborarea, chiar dacă suntem adversari. Sunt proiecte importante de legi, proiecte importante pentru ţară . Orice dispută politică trebuie să fie lăsată în spate. Sunt şi eu curios ca şi mulţi colegi ai mei cum se vor desfăşura negocierile şi voturile de astăzi”, le-a spus Dragnea elevilor.

El a afirmat că sunt importante echilibrul şi decenţa în orice dezbatere şi respectul faţă de un coleg, chiar dacă este adversar într-o anumită chestiune.

”Este important de asemenea să respectăm dreptul de opinie, este cel mai important lucru. De asemenea, să avem şi să aveţi înţelepciunea de construit nu de a dărâma. (…) De construit numai cei aleşii pot să facă lucrul acesta. Tot timpul să identificaţi, să găsiţi ceea ce vă uneşte, nu ceea ce vă desparte”, a adăugat şeful Camerei Deputaţilor.

El le-a mai spus elevilor că este posibil ca cel puţin una dintre cele trei idei dezbătute de ei în cadrul şedinţei Parlamentului copiilor să fie preluate şi susţinute în plen.

” Mi-ar plăcea după încheierea dezbaterilor unul din cele trei proiecte de legi dacă nu toate să le analizeze împreună cu colegii mei şi poate unul dintre ele chiar să devină lege care să fie adoptată de Parlamentul României şi să fie iniţiată de Guvern. După această zi oricând puteţi să trimiteţi la noi iniţiative legislative. Ideile voastre sunt foarte bune”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Liviu Dragnea şi-a luat rămas bun de la elevi după aproximativ 15 minute, lăsându-l pe unul dintre vicepreşedinţii Camerei Deputaţilor, Gabriel Vlase, să conducă lucrările.

Cei 198 de elevi care participă la Parlamentul copiilor sunt din Capitală, de la Colegiul Naţional George Cosbuc, Colegiul Naţional Gheorghe Şincai şi de la Colegiul Naţional Ion Creangă.

Spynews
Star Matinal. Nick Rădoi, primele declarații după cele patru operații dificile suferite. Milionarul a revenit în România: "Au fost niște momente foarte grele..." / VIDEO
Bzi.ro
Prețuri halucinante la concertul Coldplay! Cât a plătit un bucureștean pentru două ape, două doze de Cola Zero și popcorn
Fanatik.ro
Insula din Mediterană unde româna este una dintre cele mai vorbite limbi. Este un paradis turistic pentru români și nu numai
Capital.ro
Decizie pentru românii cu CONT la BANCĂ. E regulă de azi, 17 iunie, pentru cei care transferă bani
Playtech.ro
8 alimente pe care ar trebui să le eviți la micul dejun, chiar dacă ești cazat la un hotel de 5 stele. Ce pericole ascund
DailyBusiness
Se lansează o nouă monedă de mare importanță în România
Adevarul
De ce sunt SUA vulnerabile la atacuri din partea ISIS. Semnale de alarmă după o operațiune recentă
Spynews
Încă o vedetă a semnat cu Antena Stars! Este foarte talentată, are piese în trending, dar are și o viață controversată! De când o poți vedea pe tv și în ce fel de format
Spynews
Un tânăr în vârstă de 23 de ani a murit înecat în Lacul Snagov. Dragoș era tatăl unei fetițe de doar 2 anişori / FOTO
Evz.ro
Un film așteptat de toată lumea, pe Netflix. Fanii sunt nerăbdători
Impact.ro
Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...
Prosport.ro
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini incendiare în costum de baie
wowbiz.ro
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate
Cancan.ro
Oana Roman s-a săturat de singurătate şi a dat anunţ matrimonial: 'Caut...'
Playsport.ro
Suporteri români arestați pe aeroportul din Munchen înainte de meciul cu Ucraina! Motivele sunt halucinante: „Grup periculos, haine ale unui brand purtat de persoane rasiste”
kanald.ro
Românii vor avea, din 16 iunie, un cont bancar pentru care nu vor mai plăti comisioane
Capital.ro
Permisul de conducere se SCHIMBĂ la 2 ANI. Decizia care se va aplica în toată România
StirileBZI
Românii pot primi 37.000 de euro! Banii sunt dați de Comisia Europeană
Prosport.ro
FOTO. Mariana Bitang, transformare fizică uluitoare: cu greu a mai putut fi recunoscută! Cum arată doamna gimnasticii românești la 62 de ani
stirilekanald.ro
"Era sânge, era casa groazei!" - Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere
substantial.ro
NIVEA lansează serumul Q10 Dual Action, inhibă glicația și protejează pielea de zahăr
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României? CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?