Parlamentul European a aprobat primul acord între Uniunea Europeană şi Cuba

Parlamentul European a aprobat, miercuri, primul acord de cooperare între Uniunea Europeană şi Cuba, în ciuda preocupărilor tot mai pronunţate privind încălcarea drepturilor omului în statul comunist, informează site-ul eppgroup.eu.

05 iul. 2017, 15:34
Parlamentul European a aprobat primul acord între Uniunea Europeană şi Cuba

Parlamentarii de la Strasbourg au votat Acordul pentru Dialog Politic şi Cooperare, semnat în decembrie 2016 şi care este văzut ca o ripostă europeană la poziţia dură a preşedintelui american Donald Trump împotriva regimului de la Havana.

„Europa are o mare oportunitate să demonstreze Statelor Unite, care intenţionează să se retragă, că este posibil să fie menţinut cel mai înalt nivel al aşteptărilor privind Cuba şi să fie normalizate relaţiile cu Havana”, a declarat europarlamentarul Elena Valenciano, raportor pentru acest acord.

Eurodeputatul Luis De Grandes a precizat că „UE este încrezătoare că acest acord va marca o nouă etapă pentru noua generaţie din Cuba, iar Parlamentul European le cere autorităţilor cubaneze să deschidă un proces democratic care include respectarea drepturilor omului, libertatea media, libertatea de asociere, precum şi alegeri libere”.