Parlamentul European avertizează Londra şi UE că nicio negociere comercială nu se poate face înainte de retragere

Publicat: Miercuri, 29 Martie 2017 17:50 // Actualizat: Miercuri, 29 Martie 2017 18:21 // Sursa: romaniatv.net

Parlamentul European (PE) va insista că este împotriva legislaţiei europene ca Marea Britanie să înceapă să negocieze acorduri comerciale bilaterale înainte de retragerea completă din bloc, potrivit Associated Press.

Într-o rezoluţie care urmează să fie făcută publică miercuri seara, dar obţinută de Associated Press, europarlamentarii avertizează că ”va fi contrar legislaţiei Uniunii ca Regatul Unit să înceapă, înainte de retragere, negocieri cu privire la eventuale acorduri comerciale cu ţări terţe”.

Rezoluţia, care avertizează împotriva unor disensiuni între Cei 27 - statele membre care rămân în Uniune după retragerea Regatului Unit - merge şi mai departe şi subliniază că ”orice aranjament bilateral între unul sau mai multe state membre care rămân” în Uniune şi Londra fără un acord explicit al Celor 27 va fi, de asemenea contrar tratatelor UE, potrivit news.ro.

Citeşte şi Ministrul britanic Theresa May: Scoţia nu are drept de veto în privinţa Brexit

Premierul britanic Theresa May ar dori să poarte negocieri cu privire la o relaţie comercială cu UE în mod simultan cu negocierea Brexitului.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Londra negocieri Parlamentul European Regatul Unit rezolutie Uniunea Europeană
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8590
RON
22 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H