Parlamentul Franţei a anulat imunitatea Marinei Le Pen

Adunarea Naţională franceză, Camera Inferioară a Parlamentului de la Paris, a anunţat că a anulat imunitatea parlamentară a liderului de extremă-dreapta Marine Le Pen, pentru că a postat imagini cu atrocităţi comise de reţeaua teroristă Stat Islamic, informează site-ul postului France 24.

08 nov. 2017, 19:49
Parlamentul Franţei a anulat imunitatea Marinei Le Pen

Decizia a fost luată de o comisie care se ocupă cu aplicarea regulilor de funcţionare în cadrul Adunării Naţionale şi a fost luată la cererea autorităţilor de a anula imunitatea parlamentară a lui Le Pen în legătură cu o infracţiune care se pedepseşte cu până la trei ani de închisoare.

Le Pen, care a candidat anul acesta la preşedinţia Franţei, a postat pe Twitter, în 2015, trei imagini cu atrocităţi comise de militanţi ai Stat Islamic, inclusiv cu un jurnalist american decapitat de terorişti.

Autorităţile franceze au demarat o anchetă în acest caz, însă nu au putut-o să o inculpe pentru că ea se bucura de imunitate parlamentară, fiind membră a Parlamentului European, iar ulterior a fost aleasă ca deputată în Adunarea Naţională de la Paris.


loading...
Partenerii noștri