LIVE VIDEO: Parlamentul Moldovei votează Guvernul lui Pavel Filip. Boicot în stradă. Socialiştii blochează tribuna

Parlamentul de la Chișinău se reunește miercuri după-amiază într-o ședință specială pentru a supune la vot echipa guvernamentală propusă de premierul desemnat Pavel Filip, a anunțat președintele legislativului Republicii Moldova, Andrian Candu, citat de Moldpres.

20 ian. 2016, 12:39
LIVE VIDEO: Parlamentul Moldovei votează Guvernul lui Pavel Filip. Boicot în stradă. Socialiştii blochează tribuna

Șeful parlamentului a precizat că Pavel Filip a prezentat deja legislativului programul de guvernare și lista nominală a miniștrilor cabinetului său.

”Inițial am propus ca ședința specială în care premierul desemnat Pavel Filip va cere votul de încredere al legislativului să se desfășoare mâine (joi), însă majoritatea membrilor Biroului Permanent a propus ca, în situația în care domnul Filip este pregătit să ceară votul de încredere al deputaților, ședința să aibă loc chiar astăzi (miercuri), la 16:00”, a declarat Andrian Candu.

Ulterior, Guvernul Filip a fost boicotat în stradă și în Parlament, iar socialiștii au blocat tribuna centrală a Legislativului

Democratul Pavel Filip, ministrul în exercițiu al tehnologiei informației și comunicațiilor, a fost desemnat de către președintele Nicolae Timofti drept candidat la funcția de premier la 15 ianuarie. El este susținut de o majoritate parlamentară formată din deputații democrați, cei liberali, foștii deputați comuniști și un grup de parlamentari liberal-democrați.