Parlamentul ROMÂNIEI, pe LOCUL al III-lea în rândul celor mai IMPRESIONANTE CLĂDIRI din LUME

Parlamentul României figurează pe locul al treilea într-un top al celor mai impresionante zece clădiri din lume publicat de ziarul englez 'The Independent'.

04 aug. 2014, 16:58
Parlamentul ROMÂNIEI, pe LOCUL al III-lea în rândul celor mai IMPRESIONANTE CLĂDIRI din LUME

Casa Poporului, clădire care adăposteşte Parlamentul României, ocupă locul trei în topul celor mai impresionante 10 clădiri din lume, scrie The Independent. Inspirat de cartea lui Tom Wilkinson ‘Bricks & Mortals: Ten Great Buildings and the People They Made‘, publicată de Bloomsbury luna trecută, clasamentul a fost realizat pe baza sugestiilor venite de la jurnalişti şi membri ai societăţii civile.

Pe primul loc în această listă figurează Pantheonul din Roma, urmat de mănăstirea medievală Rocamadour din sudul Franţei.

Clădirea Parlamentului României, propunere a jurnalistului Daniel Knowles, este descrisă de acesta drept ‘hidoasă, dar oarecum impresionantă’.

Mezquita de Cordoba, construită ca moschee şi transformată ulterior în catedrală, se situează pe poziţia a patra. Urmează, în ordine, Biblioteca Universităţii Cambridge, castelul Neuschwanstein din Germania, capela de la King’s College din Cambridge, catedrala St. Paul din Londra, complexul de la Taj Mahal şi catedrala catolică din Liverpool.


loading...