Parlamentul se reuneşte luni pentru decide asupra validării Monicăi Ghiurco în funcţia de preşedinte-director general TV

Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului se întruneşte, luni, de la ora 18.00, pentru a vota asupra propunerii ca Monica Ghiurco, nominalizată de Consiliul de Administraţie al SRTv preşedinte-director general, să preia conducerea Televiziunii publice.

10 apr. 2016, 13:20
Parlamentul se reuneşte luni pentru decide asupra validării Monicăi Ghiurco în funcţia de preşedinte-director general TV

La ora 14.00, Monica Ghiurco va fi audiată în Comisiile reunite de Cultură ale celor două Camere, înaintea votului din plen, scrie news.ro. Şedinţa Camerei Deputaţilor şi Senatului este programată pentru ora 18.00.

Monica Ghiurco, reprezentantul angajaţilor în Consiliul de Administraţie, a fost votată de membrii CA pentru funcţia de preşedinte director general al TVR. La întâlnirea celor 13 membri ai Consiliului de Administraţie al TVR, Monica Ghiurco, reprezentantul angajaţilor în CA al televiziunii publice, a primit 7 voturi.

Citeşte şi Monica Ghiurco, propunerea CA pentru funcţia de preşedinte-director general al TVR

Pentru acelaşi post a candidat şi Irina Radu, numită de PSD în Consiliul de Administraţie al TVR şi fost preşedinte-director interimar al instituţiei, care a primit şase voturi.

Comisiile de cultură reunite vor audia luni nominalizarea pentru preşedinte director-general al TVR, urmând ca în aceeaşi seară plenul reunit al Parlamentului să voteze această propunere, a declarat pentru News.ro preşedintele Comisiei de cultură din Senat, Georgică Severin.

Miercurea trecută, alegerea unui nou preşedinte director general al TVR de către membrii CA a fost amânată pentru o săptămână, aşteptându-se revenirea în ţară a reprezentantului UDMR, care era în străinătate.

Membrii CA al TVR au cerut comisiilor parlamentare de cultură să găsească o soluţie legală, în condiţiile în care s-a înregistrat de două ori paritate la vot pentru preşedintele director general al televiziunii publice, prima dată candidând Radu Carp (PNL) şi Doina Gradea (PSD), iar a doua oară Monica Ghiurco (angajaţii TVR) şi Doina Gradea (PSD).

În cele două runde de vot s-au înregistrat câte şase voturi pentru fiecare candidat, în condiţiile în care reprezentantul UDMR lipsea.

Citeşte şi Alegerea noului şef al TVR se amână pentru săptămâna viitoare. CA nu a reuşit să propună un nume pentru votul în plen

Noul Consiliu de Administraţie al TVR este format din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Oana Stănciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal , Ruxandra Garofeanu, Valeriu Hadji, Raico Cornea, Christel Ţopescu, George Orbean, Teodor Gabriel Giurgiu, Monica Ghiurco.

Monica Ghiurco este a doua propunere pentru ocuparea acestei funcţii, după ce plenul Parlamentului a respins numirea lui George Orbean în funcţie.