Parlamentul se reuneşte miercurea viitoare în şedinţă comună

Camera Deputaților și Senatul se vor reuni miercurea viitoare într-o ședință de plen comun, în care se va aproba, printre altele, înființarea comisiei de anchetă cu privire la alegerile parlamentare din 2009, urmată de o ședință festivă consacrată aniversării Centenarului "Iași - Capitala Regatului României 1916-1918 și oraș al Marii Uniri".

20 apr. 2017, 11:27
Parlamentul se reuneşte miercurea viitoare în şedinţă comună

Deputații și senatorii vor avea pe ordinea de zi a acestei ședințe hotărârea privind înființarea comisiei speciale de anchetă pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 și de rezultatul scrutinului prezidențial.

Inițiatorii acestei hotărâri sunt liderii grupurilor parlamentare PSD de la Senat și Cameră, Șerban Nicolae și Marcel Ciolacu, și este semnată de 142 de parlamentari de la PSD și ALDE.

Pe ordinea de zi se mai află, de asemenea, rapoartele de activitate și execuție bugetară ale Societății Române de Radiodifuziune pe anii 2013, 2014 și 2015.

Ședința de plen va fi urmată de o ședință comună festivă consacrată aniversării Centenarului „Iași — Capitala Regatului României 1916 — 1918 și oraș al Marii Uniri” și împlinirii a 100 de ani de la adoptarea legilor reformatoare ale statului român, legea agrară și legea electorală, de către Adunarea Deputaților și Senat, reunite la Iași.