Parteneriat strategic între Consiliul Județean Prahova și UMF „Carol Davila”! Cea mai prestigioasă universitate de medicină din România va avea o secție la Ploiești! Iulian Dumitrescu: „Spitalul Județean de Urgență Ploiești se va transforma în Spital Clinic Universitar”

Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti va avea o secţie la Ploieşti, unde se va organiza și o sesiune de admitere la Medicină pentru 50 de studenţi, a transmis Consiliul Judeţean (CJ) Prahova.

08 mai 2023, 21:14
Parteneriat strategic între Consiliul Județean Prahova și UMF „Carol Davila”! Cea mai prestigioasă universitate de medicină din România va avea o secție la Ploiești! Iulian Dumitrescu: „Spitalul Județean de Urgență Ploiești se va transforma în Spital Clinic Universitar”

UMF „Carol Davila” și CJ au încheiat un parteneriat, așa că instituția de învățământ va pregăti studenți și la Ploiești începând din toamna anului 2023.

„Această colaborare importantă are două implicaţii majore pentru comunitatea din Prahova: pe de o parte, universitatea va organiza, în acest an, admitere pentru 50 de studenţi la medicină în Ploieşti, iar pe de altă parte, s-a deschis drumul pentru a transforma Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti ‘Dr. Constantin Andreoiu’ în Spital Clinic Universitar. Înfiinţarea unei secţii a UMF Carol Davila la Ploieşti este un pas important în rezolvarea deficitului de medici din Prahova, contribuind la creşterea calităţii serviciilor medicale oferite populaţiei. Cursurile studenţilor la medicină se vor desfăşura atât la Universitatea de Petrol – Gaze, cât şi la Palatul Culturii din Ploieşti. Un asemenea pas important nu putea fi făcut fără investiţiile Consiliului Judeţean Prahova în infrastructura Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti Dr. Constantin Andreoiu”, a explicat, potrivit comunicatului, preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu.

Reprezentanții CJ Prahova sunt de părere că transformarea Spitalului Județean de Urgență Ploiești în spital clinic universitar va avea o avantaje pentru pacienți și pentru întregul sistem medical.

“Pacienții vor beneficia de servicii medicale mai avansate și de o gamă mai largă de specialități medicale; medicii și studenții la medicină vor avea acces la resurse și tehnologii mai avansate pentru cercetare și formare. Nu în ultimul rând, transformarea unui spital în spital clinic universitar atrage în zonă medici de renume și specialiști din domeniul medical interesați de oportunitățile de cercetare și învățare din cadrul universității și spitalului. Acești specialiști aduc cu ei expertiză și experiență în domeniile lor, ceea ce duce la îmbunătățirea calității serviciilor medicale”, au mai spus reprezentanții CJ Prahova.