Parteneriatul Euro-Med s-a angajat să coopereze în combaterea traficului de persoane

Publicat: Vineri, 18 Ianuarie 2019 19:55 // Actualizat: Vineri, 18 Ianuarie 2019 20:43 // Sursa: romaniatv.net

Reprezentanţii statelor din Parteneriatul euromediteranean Euro-Med s-au angajat vineri să coopereze în războiul împotriva traficului de persoane, cu prilejul unei reuniuni care a avut loc în capitala malteză La Valletta.

Miniştrii de externe din Italia, Franţa, Spania, Malta şi Portugalia au purtat convorbiri cu omologii lor din Libia, Tunisia, Algeria, Maroc şi Mauritania, în cadrul aşa-zisului dialog 5+5.

Într-o declaraţie difuzată la finalul reuniunii, miniştrii au făcut apel la respectarea legislaţiei cu privire la migraţie şi drepturile omului, menţionând că activităţile autorităţilor naţionale, inclusiv cele desfăşurate pe mare, nu trebuie împiedicate, potrivit Agerpres.

În acest context, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru politica externă, Federica Mogherini, a făcut apel la ţările mediteraneene să găsească împreună o soluţie la criza migraţiei.

Reuniunea din Malta a avut loc la scurt timp după ce nave umanitare închiriate de ONG-uri şi având la bord migranţi salvaţi de la naufragiu au fost blocate zile la rând pe mare înainte ca guvernele UE să decidă cum să-i distribuie pe aceştia, mai multe state din sudul Europei refuzând iniţial accesul navelor cu refugiaţi în porturile lor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
drepturile omului Euro-Med ONG parteneriat Uniunea Europeană
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
HUFF.RO
Scrisoarea elevului Ștefan către învățătoare a devenit virală pe internet astăzi. Ce i-a cerut elevul învățătoarei a lăsat-o fără cuvinte
Scrisoarea elevului Ștefan către învățătoare a devenit...
1
EUR
4.8590
RON
23 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H