REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2019. Participare record la examenul de admitere la Medicină

Meseria de medic este şi mai râvnită după creşterile salariale de anul trecut. La Târgu Mureş şi Bucureşti, mii de candidaţi s-au luptat astăzi pentru a prinde un loc la facultăţile ce le deschid porţile sistemului de sănătate. A fost cea mai mare concurenţă din ultimii trei ani: chiar şi 4 candidaţi pe un singur loc. Supriza vine însă de la Facultatea de Moaşe, unde au fost trei pe un loc.

25 iul. 2019, 05:07
REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2019. Participare record la examenul de admitere la Medicină

REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2019. Cu o oră înainte de începerea examenului, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Capitală, coada candidaţilor se întindea pe zeci de metri, scrie observator.tv. Sunt peste 3.000 de tineri care se luptă pe 1.464 de locuri la cele patru facultăţi.

Citeşte şi REZULTATE ADMITERE MEDICINA 2019. Concurenţă mare la „Carol Davila”

Concurenţa cea mai mare a fost la medicină. Pe locul doi în topul preferinţelor s-a situat, surprinzător, facultatea de Moaşe. Şi aici au fost aproape trei candidaţi pe loc.

În două ore jumătate, candidaţii au avut de rezolvat 60 de grile la biologie şi 40 la chimie sau la fizică, în funcţie de preferinţe. Rezultatele le-au aflat chiar la ieşirea din sală, dar abia vineri vor şti dacă au fost admişi. Anul trecut, cel mai mic punctaj cu care s-a intrat a fost de 80 de puncte.

Specialiştii în educaţie susţin că numărul mare de candidaţi are legătură şi cu creşterile salariale din sănătate. Acum, un medic rezident câştigă, în medie, 7.900 de lei, indiferent de specializare. La debut, salariul creşte la 9.900 de lei, iar în timp, depăşeşte 12.500 de lei. Şi salariul moaşelor a crescut până la 4.000 de lei, fără gărzi sau sporuri.