Partid înfiinţat de trei persoane, la Târgu Mureş. Scopul: obţinerea autonomiei economice a Ardealului

Trei locuitori din Târgu Mureş vor să înfiinţeze Partidul Transilvania Democrată, al cărut scop principal este să obțină autonomia economică a Ardealului. Noul partid ar urma să intre în cursa alegerilor locale de anul viitor. 

04 aug. 2015, 10:14
Partid înfiinţat de trei persoane, la Târgu Mureş. Scopul: obţinerea autonomiei economice a Ardealului

Fondatorii Partidul Transilvania Democrată spun că formaţiunea pe care vor să o înregistreze va fi una de centru-dreapta, atât românească cât și maghiară.

„Contextul politic actual, respectiv legislația permite acum înființarea unui nou partid de către trei persoane, făcând posibilă obținerea autonomiei economice a Transilvaniei de către aceste regiuni, indiferent de naționalitate, respectiv de către naționalitatea minoritară, din diferite regiuni ale Transilvaniei”, a declarat unul dintre membrii fondatori ai viitorului partid, citat de zi-de-zi.ro.

Noua formaţiune va avea ca însemn corabia, în care se regăsesc atât culorile din tricolorul românesc cât și cele din steagul ungar, pentru că acestea sunt reprezentative pentru toate naționalitățile ce trăiesc în Transilvania, susţin fondatorii.

„PTD nu vrea să fie un al patrulea partid maghiar, nu dorește dezbinarea comunității maghiare, ci își dorește să fie un partid care luptă pentru drepturile tuturor cetățenilor care trăiesc în Transilvania. (…) Suntem deschiși cu celelalte trei partide maghiare și nu numai pentru a continua eforturile de a lupta pentru autonomia economică a Transilvaniei, suntem deschiși la un consens, dar nu vom intra în grupul lor”, a mai spus unul dintre fondatori. 

Noua formațiune îşi propune să intre în cursa viitoarelor alegeri locale şi să aibă  propriul candidat la Primăria Târgu Mureş. Partidul va fi înregistrat la Tribunalul București, în toamnă, după vacanța judecătorească.