Partidele din ARD, bune de plată. Cântăreţul Dan Helciug a câştigat 15.000 € despăgubiri pentru imn

Dan Helciug a câştigat procesul prin care cerea despăgubiri partidelor care au făcut parte din ARD deoarece i-au utilizat un cântec drept imn de campanie fără să-l plătească, informează România TV.

16 iul. 2013, 06:49
Partidele din ARD, bune de plată. Cântăreţul Dan Helciug a câştigat 15.000 € despăgubiri pentru imn

Piesa „Câştigăm cu inima”, compusă de Dan Helciug, a fost utilizată de către ARD ca imn de campanie în preajma alegerilor parlamentare din decembrie 2012. Cântăreţul a acuzat că PDL, Forţa Civică şi PNŢCD că nu l-au plătit pentru folosirea piesei.

Helciug a intentat proces, iar instanţa a decis că partidele din defuncta ARD nu şi-au îndeplinit obligaţiile impuse de regimul drepturilor de autor. În consecinţă, Helciug urmează să primească 15.000 € ca despăgubiri.

Dan Helciug a fost contactat de agenţia de publicitate La-Luna pentru a oferi melodia „Campionii” pentru imnul unui partid. În ziua respectivă, el a facut câteva modificari pe piesa şi a trimis-o drept demo agenţiei. A doua zi, la lansarea candidatilor ARD în sectorul 3 din Bucuresti, melodia era prezentată drept imnul oficial, fără ca artisul să îşi fi dat acordul.

„A fost o propunere pentru un partid politic, habar n-am avut care, că s-a intamplat de pe o zi pe alta. Urma sa fiu contactat din nou, ca să stăm la masă la negocieri, ca să stabilim termenii contractului. Era o propunere de colaborare. Este un pic modificat textul. Era un demo. O propunere”, declarat Helciug în decembrie 2012 pentru Ziare.com, adăugând că nu se aştepta la aşa ceva, mai ales că intermediarul de la agenţia de publicitate era un cunoscut al său.