Partidul de guvernământ din Indonezia a câştigat alegerile

Rezultatele oficiale ale alegerilor desfăşurate miercuri în Indonezia vor fi cunoscute abia în luna mai, dar numărători parţiale rapide ale voturilor arată că partidul de guvernământ şi preşedintele în exerciţiu, Joko Widodo, au câştigat, transmite DPA.

18 apr. 2019, 06:09
Partidul de guvernământ din Indonezia a câştigat alegerile

Formaţiunea politică prezidenţială, Partidul Democratic al Luptei, a obţinut cele mai multe voturi, circa 20%. Gerindra, partidul candidatului la preşedinţie Prabowo Subianto, s-a clasat al doilea, cu 13%.

Pentru funcţia de şef al statului, realegerea lui Joko Widodo a fost opţiunea a 55% din alegători, în timp ce contracandidatul său, generalul Prabowo, este creditat cu 45%, informează Agerpres.

Alegerile din Indonezia au implicat peste 800.000 de secţii de votare, în 17.000 de insule, cu 193 de milioane de cetăţeni chemaţi la urne şi 245.000 de candidaţi din 16 partide înscrişi în competiţiile electorale pentru preşedinţie, pentru 575 de locuri în parlament şi pentru administraţiile provinciale şi municipale.

Numărătorile rapide ale voturilor, similare cu cea citată de DPA, s-au dovedit precise ca mijloc de anticipare a rezultatelor finale, cu ocazia unor alegeri precedente din Indonezia, menţionează agenţia.