Partidul Democrat privează un post de televiziune de dreptul de a organiza o dezbatere privind alegerile

Publicat: Joi, 07 Martie 2019 10:11 // Actualizat: Joi, 07 Martie 2019 10:11 // Sursa: romaniatv.net

Partidul Democrat din SUA a anunţat miercuri că a privat postul Fox News de dreptul de a organiza o dezbatere în cadrul alegerilor primare ale acestei formaţiuni politice pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale din SUA din 2020, în urma unui articol al revistei New Yorker care sugerează că postul conservator este o "maşină de propagandă" în susţinerea lui Donald Trump.

"Pur şi simplu, ca să fie clar, Fox News nu va fi un partener media pentru dezbaterile din alegerile primare ale democraţilor din 2020", a notat pe Twitter liderul partidului, Tom Perez. "Informaţii recente (publicate) în New Yorker cu privire la relaţia nepotrivită dintre preşedintele Trump, Administraţia lui şi Fox News m-au făcut să conchid că postul nu este în poziţia de a găzdui o dezbatere imparţială şi neutră pentru candidaţii noştri", a mai declarat democratul într-un comunicat publicat de Washington Post.

Preşedintele Donald Trump a reacţionat la această decizie direct pe contul său de Twitter, miercuri seara. "Democraţii tocmai au anunţat că vor împiedica Fox News să organizeze dezbateri. Bine, eu voi face acelaşi lucru cu reţelele 'Fake News' şi cu stângiştii democraţi în dezbaterile pentru alegerile generale", a notat preşedintele american, care critică în mod constant postul CNN, concurent al Fox News.

Citeşte şi SUA. Bernie Sanders îşi lansează campania electorală şi îl califică pe Donald Trump drept "persoana cea mai periculoasă"

În articolul său, New Yorker aminteşte numărul de interviuri acordate de miliardarul american republican postului Fox News (44), numeroasele sale postări pe Twitter care au reluat informaţii ale postului şi detaliază modul în care Sean Hannity, unul dintre prezentatorii vedetă ai postului, a fost tratat în timpul unei deplasări a lui Trump în Texas. "Hannity a fost tratat în Texas ca un membru al Administraţiei, pentru că el este (un membru al administraţiei) în mod virtual. Acelaşi lucru se poate afirma despre preşedintele (postului) Fox News, Rupert Murdoch", notează revista.

Partidul Democrat a precizat că prima dezbatere între candidaţii pentru alegerile primare va avea loc în iunie anul viitor.

Într-un comunicat, Bill Sammon, un responsabil al Fox News, şi-a exprimat speranţa că Partidul Democrat va reveni asupra deciziei, argumentând că moderatorii postului sunt printre cei mai buni din peisajul mediatic.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
10 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H