Partidul Liberal din Republica Moldova NU doreşte alegerea preşedintelui prin vot direct

Partidul Liberal (PL) nu susține inițiativa de modificare a Constituției în ceea ce privește modalitatea de alegere a președintelui Republicii Moldova, a declarat luni seara liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, citat de Curentul.md.

03 nov. 2015, 12:45
Partidul Liberal din Republica Moldova NU doreşte alegerea preşedintelui prin vot direct

‘Nu contează cum este ales președintele, contează cine sunt persoanele care vin în această funcție’, a declarat Ghimpu, la un post de televiziune local.

Deputații ai Partidul Socialiștilor (PS, de stânga/prorus) și Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) au semnat luni inițiativa de modificare a Constituției pentru ca președintele să fie ales prin vot direct de către cetățenii Republicii Moldova și nu de către parlament, ca în prezent. Această inițiativă va fi depusă marți la Curtea Constituțională din Chișinău, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Traian Băsescu salută victoria partidelor parlamentare proeuropene din Republica Moldova

Alegerea șefului statului prin vot direct este și una dintre revendicările Platformei civice Demnitate și Adevăr, organizatoarea manifestațiilor antiguvernamentale din ultimele aproape trei luni. Aceasta a anunțat deja formarea unui grup de lucru pentru convocarea unui referendum pe tema alegerii șefului statului prin vot direct.