Partidul lui Erdogan cere renumărarea tuturor voturilor de la Istanbul

Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) a anunţat că va cere renumărarea tuturor voturilor exprimate la Istanbul la alegerile locale de săptămâna trecută, pe care, conform rezultatelor parţiale, le-ar fi pierdut.

07 apr. 2019, 15:30
Partidul lui Erdogan cere renumărarea tuturor voturilor de la Istanbul

Conform rezultatelor provizorii ale alegerilor, partidul preşedintelui Recep Tayyip Erdogan a pierdut la Ankara şi Istanbul.

Ali Ihsan Yavuz,, vicepreşedintele Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), a declarat că a fost depusă la comisia electorală (YSK) o cerere de renumărare a voturilor din unul din cele 39 de districte ale Istanbulului.

„Astăzi vom sesiza YSK pentru a se renumăra toate voturile din toate districtele rămase, din cele 38de districte”, a precizat Yavuz.

Denunţând nereguli flagrante la vot, AKP a depus la începutul săptămânii un prim apel, cerând renumărarea parţială, şi anume a voturilor considerate nule. O renumărare parţială se desfăşoară şi la Ankara, unde conform rezultatelor provizorii câştigător este candidatul opoziţiei, Mansur Yavaş.

Turcia: Alegerile pentru primării au demonstrat că Erdogan poate fi învins

Candidatul opoziţiei la Istanbul, Ekrem Imamoglu, care s-a declarat câştigător al alegerilor, acuză AKP că vrea să câştige timp prin solicitările de renumărare a voturilor, pentru a şterge urmele eventualelor ilegalităţi comise la primărie. Candidatul AKP la Istanbul este fostul premier Binali Yildirim, un om important în partid şi apropiat al lui Erdogan.


loading...